Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Νηστίσιμο Ινδοκάρυδο Σιροπιαστό

Αυτό το Σιροπιαστό Ινδοκάρυδο είναι ένα νηστίσιμο γλυκό ταψιού, που γίνεται πανεύκολα και χωρίς μίξερ. Θα γίνει το αγαπημένο σας για τις μέρες της νηστείας.
Μερίδες: 15 κομμάτια
Προετοιμασία5 λεπτά
Μαγείρεμα45 λεπτά
Σύνολο50 λεπτά
Κατηγορία: Γλυκά ταψιού, Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Νηστίσιμα, Νηστίσιμα γλυκά, Σιροπιαστά
Μέθοδος: Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

Για το σιρόπι

  • 500 ml νερό
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 1 φλούδα λεμονιού

Οδηγίες

  • Ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και τις φλούδες λεμονιού και βράζοντας για 5 λεπτά. Στη συνέχεια το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει..
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180° C στον αέρα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι, τα 100 γρ. από το ινδοκάρυδο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το αραβοσιτέλαιο, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού όπου έχουμε διαλύσει τη σόδα.
  • Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι .
  • Λαδώνουμε με λίγο αραβοσιτέλαιο ένα πυρέξ 20x30 εκ., αλευρώνουμε ελαφρώς και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα.
  • Ψήνουμε το ινδοκάρυδο για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά. Αν μπήξουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο, να βγαίνει καθαρό.
  • Μόλις ψηθεί το ινδοκάρυδο, το βγάζουμε από το φούρνο και το σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.
  • Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο ινδοκάρυδο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Σημειώσεις