Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα με το σπορέλαιο.
Τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά κοσκινισμένο το αλεύρι, τη βανίλια και το κακάο.
Απλώνουμε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψί 30x28 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C στις αντιστάσεις, για 35 λεπτά περίπου, ανάλογα με το φούρνο.
Μόλις ψηθεί το παντεσπάνι και όπως είναι ακόμη ζεστό, διαλύουμε το στιγμιαίο καφέ στο γάλα και το σιροπιάζουμε. Στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Για την κρέμα, διαλύουμε τον καφέ σε 150 ml από το γάλα και το χτυπάμε με το μίξερ προσθέτοντας και τη σκόνη γκαρνί για να σταθεροποιηθεί.
Ετοιμάζουμε την κρέμα άνθος αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Αναμιγνύουμε τα δύο μείγματα ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ και απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα πάνω στο κρύο γλυκό μας.
Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο όλη νύχτα για να κρυώσει καλά.