Χοιρινό Ρολό με Πορτοκάλι, Δαμάσκηνα και Βερίκοκα
Τρυφερό Χοιρινό Ρολό μαγειρεμένο στη γάστρα, με πορτοκάλι, κονιάκ, δαμάσκηνα και βερίκοκα. Είναι ιδανικό για ένα επίσημο γεύμα.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Υλικά
- 1 ρολό Χοιρινό από σπάλα (2 κιλά)
- 1 κούπα κονιάκ
- ½ κούπα ελαιόλαδο
- 1 κούπα πορτοκάλι χυμό
- 2 κούπες νερό
- 200 γρ. ξερά δαμάσκηνα
- 200 γρ. ξερά βερίκοκα
- 2 κ.σ. κορν φλάουρ για το δέσιμο της σάλτσας
- λίγο δενδρολίβανο
- λίγο θυμάρι
- αλάτι, πιπέρι
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρέας καλά απ' όλες τις πλευρές.
- Σβήνουμε με το κονιάκ και μόλις εξατμιστεί λίγο προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, το νερό και τα μυρωδικά.
- Μεταφέρουμε το κρέας σε μια γάστρα ή σε ένα πυρέξ, σκεπάζουμε και ψήνουμε για 2 ώρες στους 180° C, στις αντιστάσεις.
- Μόλις ψηθεί το κρέας, το αφαιρούμε από τη γάστρα και το βάζουμε σε μια πιατέλα. Βάζουμε το ζωμό του σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκα τα οποία και βράζουμε, σε μέτρια φωτιά, για 5 λεπτά.
- Βγάζουμε τα φρούτα και τα βάζουμε στην πιατέλα, γύρω από το κρέας μας, το οποίο έχουμε κόψει σε φέτες.
- Διαλύουμε με λίγο κρύο νερό το κορν φλάουρ και το ρίχνουμε μέσα στο ζωμό. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και περιχύνουμε στο κρέας.
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: "Μαγειρεύουμε με την Γωγω Σαμίου - Gogo Samiou" | Gogo Samiou
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο