Χοιρινό ψαρονέφρι με μουστάρδα
Συνταγές αγαπημένες, από παλιά περιοδικά που συνεχίζουμε να βάζουμε στο τραπέζι μας, όσο και αν περάσουν τα χρόνια.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Υλικά
- 4 κομμάτια χοιρινό φιλέτο (ψαρονέφρι)
- 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. μουστάρδα με κόκκους
- 25 γρ. παξιμαδάκια τριμμένα
- 1 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Τρίβετε καλά τα κομμάτια του χοιρινού με το σκόρδο και στη συνέχεια τα αλατοπιπερώνετε.
- Ζεσταίνετε δύο κουταλιές σούπας λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζετε τα φιλέτα για 7 λεπτά από τη μια πλευρά.
- Αναποδογυρίζετε τα φιλέτα και αλείφετε την ψημένη πλευρά τους με τη μουστάρδα. Από πάνω πασπαλίζετε τα τριμμένα παξιμαδάκια και τον μαϊντανό. Αφήνετε να ψηθούν για 2-3 λεπτά και τα μεταφέρετε σε ταψάκι.
- Περιχύνετε τα φιλέτα με το υπόλοιπο λάδι και τα ψήνετε στο γκριλ για 3 έως 4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
- Σερβίρετε το φαγητό γαρνίροντας κάθε μερίδα στο πιάτο με δεντρολίβανο.
- Ιδέα: Το χοιρινό με μουστάρδα ταιριάζει με κολοκυθάκια και πιπεριές. Διαλέξτε μικρά κολοκυθάκια και μακρόστενες πιπεριές, όχι καυτερές, και ψήστε τα στο γκριλ.
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο