Χριστουγεννιάτικα Σοκολατάκια
Γιορτινά, πανεύκολα Σοκολατάκια με Ινδική Καρύδα που πάντα εντυπωσιάζουν. Τα Χριστουγεννιάτικα αυτά κεράσματα θα γίνουν τα αγαπημένα σας.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Υλικά
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 400 γρ. ινδική καρύδα ίσως και λιγότερη ανάλογα με την ποιότητα
- λίγο εκχύλισμα βανίλιας
- 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 100 γρ. σοκολάτα γάλακτος κουβερτούρα
- 100 γρ. σοκολάτα λευκή κουβερτούρα
- λίγο τρούφα σοκολάτας ή πολύχρωμη
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το ζαχαρούχο γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας και 300 γρ. από την ινδική καρύδα. Προσθέτουμε σταδιακά και την υπόλοιπη, για να έχουμε ένα μείγμα που πλάθετε και να μην είναι πολύ σφιχτό. Η υφή εξαρτάται κάθε φορά από την ποιότητα της ινδικής καρύδας.
- Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για να δέσει και να σφίξει το μείγμα και να πλάθεται πιο εύκολα.
- Μόλις κρυώσει το μείγμα μας, πλάθουμε μπαλάκια και πιέζουμε τη μια άκρη τους πάνω στο ξύλο κοπής μας. Στη συνέχεια βοηθάμε με τα δάχτυλα να σχηματιστεί ένας κώνος. Αυτό είναι το δεντράκι μας. Δεν χρειάζεται να είναι πολύ μεγάλοι οι κώνοι για να μπορούν να καταναλωθούν πιο εύκολα.
- Στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί λιώνουμε όποια κουβερτούρα θέλουμε και με ένα πινέλο "βάφουμε" τη βάση και στη συνέχεια όλο τον κώνο γύρω γύρω. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο για να στολίσουμε.
- Για εύκολο στόλισμα πασπαλίζουμε τα δεντράκια μας με τρούφα σοκολάτας ή πολύχρωμη.
- Για ποιο δημιουργικό στόλισμα, λιώνουμε ένα κομματάκι σοκολάτας διαφορετικού χρώματος από αυτό που έχει το δεντράκι μας και βάζουμε τη ρευστή σοκολάτα σε ένα μικρό σακουλάκι. Κόβουμε ελάχιστα την άκρη, για να βγαίνει μόνο μια λεπτή γραμμούλα σοκολάτας και βάζουμε τη φαντασία μας να δουλέψει!
- Αφήνουμε τα σοκολατάκια μας να κρυώσουν καλά για 3-4 ώρες.
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο