Χριστουγεννιάτικο Δέντρο Σφολιάτας με πραλίνα
Ένα γλυκό σνακ με ελάχιστα υλικά που είναι ιδανικό για το χριστουγεννιάτικο μπουφέ και όχι μόνο.
Υλικά
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 2 κ.σ. μερέντα ή nutella
- 1 αυγό χτυπημένο με λίγο νερό
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στις αντιστάσεις στους 200° C.
- Ανοίγουμε ένα φύλλο σφολιάτας και με τη βοήθεια μιας μεζούρας (εγώ χρησιμοποιώ τη χάρτινη από γνωστό κατάστημα επίπλων!), μετράμε τη σφολιάτα μας από τη στενή πλευρά και σημειώνουμε στη μέση. Στη δική μου σφολιάτα σημείωσα τη μέση στα 15 εκ.
- Στην άλλη στενή πλευρά σημειώνουμε στη μέση και μετράμε 2 εκ. προς τα αριστερά και 2 εκ. προς τα δεξιά. Δηλαδή σημειώνουμε στα 13 εκ. και στα 17 εκ.. Αυτό θα είναι το φάρδος του κορμού μας. Το ύψος του κορμού μας θα είναι 4 εκ. οπότε από το σημείο των 13 εκ. μετράμε προς τα πάνω 4 εκ. και το ίδιο κάνουμε και από το σημείο των 17 εκ.
- Εκεί που τελείωσαν 4 εκ. ξεκινάει το δέντρο μας και γι'αυτό χαράσσουμε μια παράλληλη με τη στενή πλευρά γραμμή.
- Από την κορυφή τώρα, χαράσσουμε ανοιχτά μέχρι την άκρη όπου ξεκινάει το δέντρο μας. Θέλουμε να σχηματιστεί ένα ισοσκελές τρίγωνο.
- Βάζουμε τη μερέντα μας μέσα στο δέντρο και αλείφουμε ομοιόμορφα παντού.
- Στη συνέχεια, σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και γνωρίζοντας πλέον τις αποστάσεις, κόβουμε γύρω γύρω το δέντρο μας όπως το είχαμε χαράξει.
- Για να κάνουμε τις λωρίδες σφολιάτας-πραλίνας, χαράσσουμε από τη μέση προς την άκρη φροντίζοντας να αφήσουμε ένα στενό "κορμό". Προσέχουμε να κάνουμε ομοιόμορφες λωρίδες πάχους ενός εκατοστού περίπου. Από τη ζύμη που περίσσεψε, κόβουμε με τη βοήθεια ενός κουπ-πατ δύο αστέρια. Αλείφουμε το ένα με μερέντα, σκεπάζουμε με το άλλο και το τοποθετούμε στην κορυφή του δέντρου.
- Παίρνοντας μια μια τις λωρίδες τις περιστρέφουμε 3-4 φορές ελαφρά. Στη συνέχεια, αλείφουμε το δέντρο μας με το αυγό.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινήσει το δέντρο μας.
- Μόλις κρυώσει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο Σφολιάτας με πραλίνα, προαιρετικά μπορούμε να πασπαλίσουμε και με ζάχαρη άχνη.
Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο