Επιστροφή Αποστολή link με email
βασιλόπιτα κέικ με πορτοκάλι

Βασιλόπιτα Κέικ με Πορτοκάλι

Αυτή είναι η πιο τέλεια συνταγή για ζουμερή και εύκολη Βασιλόπιτα Κέικ με Πορτοκάλι, που θα κλέψει την παράσταση την Πρωτοχρονιά!
Προετοιμασία10 λεπτά
Μαγείρεμα1 ώρα
Σύνολο1 ώρα 10 λεπτά
Κατηγορία: Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Κέικ, Χριστούγεννα
Μέθοδος: Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 6 αυγά
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 1 ποτήρι σπορέλαιο
  • 1 ποτήρι χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
  • 550 γρ. αλεύρι φαρινάπ
  • 2 πορτοκάλια το ξύσμα τους
  • 2 βανίλιες
Makes: 30 x 27cm ορθογώνιο

Οδηγίες

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C στις αντιστάσεις.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσει το μίγμα.
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά το σπορέλαιο και το χυμό πορτοκαλιού εναλλάξ και στο τέλος σιγά σιγά το αλεύρι, τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
  • Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί και απλώνουμε ομοιόμορφα μέσα το μίγμα. Δεν ξεχνάμε να βάλουμε το φλουρί.
  • Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά.
  • Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε για 10 λεπτά ακόμη τη βασιλόπιτα μέσα.
  • Ελέγχουμε με ένα ξυλάκι από σουβλάκι αν ψήθηκε, να βγαίνει δηλαδή καθαρό.
  • Ο χυμός μπορεί να αντικατασταθεί και με γάλα και να ελλατωθεί το αλεύρι στα 500 γρ. Μπορείτε να προσθέσετε και λίγο κονιάκ ή κάποιο μπαχαρικό της αρεσκείας σας.  Το ποτήρι που θα χρησιμοποιήσετε είναι 200ml.

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!  | Tzeni Tsanaktsidou