Βασιλόπιτα Κέικ με Πορτοκάλι
Αυτή είναι η πιο τέλεια συνταγή για ζουμερή και εύκολη Βασιλόπιτα Κέικ με Πορτοκάλι, που θα κλέψει την παράσταση την Πρωτοχρονιά!
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
Σκεύος: 30 x 27cm ορθογώνιο
- 6 αυγά
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 1 ποτήρι σπορέλαιο
- 1 ποτήρι χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
- 550 γρ. αλεύρι φαρινάπ
- 2 πορτοκάλια το ξύσμα τους
- 2 βανίλιες
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C στις αντιστάσεις.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσει το μίγμα.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το σπορέλαιο και το χυμό πορτοκαλιού εναλλάξ και στο τέλος σιγά σιγά το αλεύρι, τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
- Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί και απλώνουμε ομοιόμορφα μέσα το μίγμα. Δεν ξεχνάμε να βάλουμε το φλουρί.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά.
- Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε για 10 λεπτά ακόμη τη βασιλόπιτα μέσα.
- Ελέγχουμε με ένα ξυλάκι από σουβλάκι αν ψήθηκε, να βγαίνει δηλαδή καθαρό.
- Ο χυμός μπορεί να αντικατασταθεί και με γάλα και να ελλατωθεί το αλεύρι στα 500 γρ. Μπορείτε να προσθέσετε και λίγο κονιάκ ή κάποιο μπαχαρικό της αρεσκείας σας. Το ποτήρι που θα χρησιμοποιήσετε είναι 200ml.
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!! | Tzeni Tsanaktsidou
Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο