Επιστροφή Αποστολή link με email
Βασιλόπιτα Σοκολατένιο Κέικ

Βασιλόπιτα Σοκολατένιο Κέικ

Απολαύστε την πιο νόστιμη Βασιλόπιτα Σοκολατένιο Κέικ! Η απαλή υφή του κέικ και η πλούσια γεύση της σοκολάτας, την κάνουν απλά ακαταμάχητη.
Προετοιμασία5 λεπτά
Μαγείρεμα40 λεπτά
Σύνολο45 λεπτά
Κατηγορία: Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Κέικ, Χριστούγεννα
Μέθοδος: Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

Για τη ζύμη

Για το κέικ μόλις ψηθεί

Για την κρέμα σοκολάτας

Για τη διακόσμηση

  • τρούφα σοκολάτας
Makes: 26cm στρογγυλό

Οδηγίες

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C.
  • Βάζουμε τα αυγά σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και τις βανιλλίνες.
  • Χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μείγμα.
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι και τα 150 γρ. γάλα και χτυπάμε λίγο να αναμειχθούν.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο και τα ανακατεύουμε. Στη συνέχεια τα ρίχνουμε στο μείγμα αυγών σε δόσεις, ανακατεύοντας απαλά για να μη χάσουμε τον όγκο.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα μας και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C για 40 λεπτά.
  • Μόλις ψηθεί το κέικ, το βγάζουμε από το φούρνο και περιχύνουμε πάνω του 125 γρ. γάλα.
  • Μόλις απορροφηθεί το γάλα και κρυώσει το κέικ, το ξεφορμάρουμε.

Για την κρέμα σοκολάτας

  • Σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε πάνω στη σοκολάτα.
  • Περιμένουμε λίγο να λιώσει η σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Απλώνουμε την κρέμα σοκολάτας πάνω στο κέικ και γαρνίρουμε με τρούφα τα τοιχώματα και λίγο στην επιφάνεια.

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: Dolciricettearabe