Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings
Ζαμπονοκασερόπιτα εύκολη και τραγανή

Ζαμπονοκασερόπιτα εύκολη και τραγανή

Δεν χρειάζεται να βρείτε τη μυστική συνταγή της γιαγιάς για να φτιάξετε μια πεντανόστιμη πίτα. Ο Jim Michailidis μας μαθαίνει πως να φτιάξουμε, πολύ γρήγορα, μια λαχταριστή ζαμπονοκασερόπιτα!
Μερίδες: 15 κομμάτια
Προετοιμασία15 λεπτά
Μαγείρεμα1 ώρα
Σύνολο1 ώρα 15 λεπτά
Κατηγορία: Αλμυρές Πίτες & Τάρτες, Μαγειρική, Ορεκτικά, Παιδικά
Μέθοδος: Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 500 γρ. φύλλο κρούστας
  • 250 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • 300 γρ. ζαμπόν (σε κύβους)
  • 300 γρ. κασέρι (σε κύβους)
  • 3 αυγά
  • 1 κούπα γάλα

Οδηγίες

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200°C στις αντιστάσεις.
  • Κόβουμε το ζαμπόν και το κασέρι σε κύβους, τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε.
  • Βουτυρώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε ένα φύλλο. Βουτυρώνουμε ξανά και απλώνουμε ένα δεύτερο φύλλο. Βουτυρώνουμε και βάζουμε λίγο από το μείγμα ζαμπόν-κασέρι και σκεπάζουμε με ένα τρίτο φύλλο. Συνεχίζουμε εναλλάξ τη διαδικασία και τελειώνουμε με φύλλο το οποίο βουτυρώνουμε.
  • Κόβουμε την πίτα σε κομμάτια για να τραβήξει καλύτερα τα υγρά.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το βούτυρο που περίσσεψε και τα περιχύνουμε πάνω στην πίτα.
  • Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο αλλαντικό ή τυρί σας αρέσει.

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: Pastry Designs -Jim Michailidis