Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings
Κέικ Σοκολάτας

Κέικ Σοκολάτας

Αφράτο κέικ σοκολάτας που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Ένα κέικ που τρώγεται όλες τις ώρες και είναι ιδανικό για το σχολείο, τη δουλειά, το πάρτι...
Μερίδες: 1 δόση
Προετοιμασία10 λεπτά
Μαγείρεμα50 λεπτά
Σύνολο1 ώρα
Κατηγορία: Για το σχολείο, Ζαχαροπλαστική, Κέικ, Παιδικά
Μέθοδος: Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

Προαιρετικό γλάσο

Οδηγίες

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C στις αντιστάσεις.
  • Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη με το βιτάμ μέχρι να ασπρίσει λίγο.
  • Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψουν λίγο.
  • Προσθέτουμε τις βανίλιες, το χυμό και προαιρετικά ξύσμα πορτακαλιού και ανακατεύουμε.
  • Αναμιγνύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το κακάο, Στη συνέχεια τα προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Τέλος προσθέτουμε την κομμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας.
  • Ψήνουμε το κέικ μας για 50 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C στις αντιστάσεις. Ελέγχουμε αν ψήθηκε με ένα μαχαίρι, το οποίο θα πρέπει να βγαίνει καθαρό από το κέικ.

Για το γλάσο

  • Αναμιγνύουμε την ζάχαρη άχνη με το κακάο και προσθέτουμε σταδιακά την κρέμα γάλακτος μέχρι να πετύχουμε ένα γλάσο όχι πολύ ρευστό έτσι ώστε να μείνει πάνω στο κέικ. Περιχύνουμε το γλάσο μας πάνω στο κρύο κέικ.