Κέικ Σοκολάτας
Αφράτο κέικ σοκολάτας που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Ένα κέικ που τρώγεται όλες τις ώρες και είναι ιδανικό για το σχολείο, τη δουλειά, το πάρτι...
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
- 250 γρ. ζάχαρη
- 250 γρ. βιτάμ
- 4 αυγά
- 2 κ.σ. κακάο
- 2 βανίλιες σκόνη
- 250 ml χυμό πορτοκαλιού
- ξύσμα πορτοκαλιού προαιρετικά
- 450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 125 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομματάκια σαν νιφάδες
Προαιρετικό γλάσο
- 150 γρ. άχνη ζάχαρη
- 2 κ.σ. κακάο
- 5 κ.σ. κρέμα γάλακτος
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C στις αντιστάσεις.
- Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη με το βιτάμ μέχρι να ασπρίσει λίγο.
- Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψουν λίγο.
- Προσθέτουμε τις βανίλιες, το χυμό και προαιρετικά ξύσμα πορτακαλιού και ανακατεύουμε.
- Αναμιγνύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το κακάο, Στη συνέχεια τα προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Τέλος προσθέτουμε την κομμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας.
- Ψήνουμε το κέικ μας για 50 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C στις αντιστάσεις. Ελέγχουμε αν ψήθηκε με ένα μαχαίρι, το οποίο θα πρέπει να βγαίνει καθαρό από το κέικ.
Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο