Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings
Κοτόπουλο με μανιτάρια και λιαστή ντομάτα

Κοτόπουλο με μανιτάρια και λιαστή ντομάτα

Ζουμερές μπουκιές από Κοτόπουλο στήθος, σε κρεμώδη σάλτσα με μανιτάρια και λιαστή ντομάτα. Ακόμη μια εύκολη, γευστική και γρήγορη συνταγή.
Μερίδες: 4 μερίδες
Προετοιμασία5 λεπτά
Μαγείρεμα30 λεπτά
Σύνολο35 λεπτά
Κατηγορία: Εύκολη Συνταγή, Κοτόπουλο, Κυρίως Γεύμα, Μαγειρική
Μέθοδος: Κατσαρόλα
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 800 γρ. κοτόπουλο στήθος
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μέτριο
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 6-7 μανιτάρια λευκά
  • 6-7 λιαστές ντομάτες
  • 1 κ.γ. τοματοπελτέ
  • 400 ml κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
  • ½ κ.γ. δενδρολίβανο αποξηραμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες

  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές και αλατοπιπερώνουμε.
  • Βάζουμε μια πλατιά αντικολλητική κατσαρόλα πάνω σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και το αφήνουμε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές και να μαγειρευτεί.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει και να αρχίσει να γίνεται διάφανο.
  • Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε ακονόνιστους κύβους. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να πάρουν χρώμα τα μανιτάρια.
  • Προσθέτουμε τον τοματοπελτέ και τη λιαστή ντομάτα κομμένη σε κομματάκια και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το δενδρολίβανο και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί μέχρι να πήξει η σάλτσα.
  • Σερβίρουμε με ρύζι ή ζυμαρικά.