Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Κοτόπουλο με Σάλτσα Παρμεζάνας

Μια τόσο απλή συνταγή αλλά ταυτόχρονα τόσο νόστιμη. Κοτόπουλο στήθος με σάλτσα Παρμεζάνας. Ένα πιάτο που θα λατρέψετε.
Μερίδες: 2 μερίδες
Μαγείρεμα25 λεπτά
Σύνολο25 λεπτά
Κατηγορία: Κοτόπουλο, Κυρίως Γεύμα, Μαγειρική
Μέθοδος: Κατσαρόλα
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 1 (διπλό) φιλέτο στήθος κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές
  • 50 γρ. βιτάμ
  • 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300 ml ζωμό από κοτόπουλο
  • κούπα κρασί λευκό
  • ½ κούπα παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι
  • βρασμένο ρύζι ή τηγανιτές πατάτες για συνοδευτικό

Οδηγίες

  • Ραντίζουμε με ελαιόλαδο το κοτόπουλο και αλατοπιπερώνουμε.
  • Βάζουμε πάνω στη φωτιά ένα βαθύ τηγάνι και μόλις ζεσταθεί καλά προσθέτουμε το κοτόπουλο. Το σοτάρουμε καλά μέχρι να κοκκινήσει καλά γύρω γύρω.
  • Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το βιτάμ και μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου και το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα μας.
  • Τέλος, προσθέτουμε την παρμεζάνα, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και αν χρειάζεται αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με τα γούστα μας.
  • Βάζουμε μέσα στη σάλτσα μας το μαγειρεμένο κοτόπουλο και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε με ρύζι ή τηγανιτές πατάτες.