Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Λαζάνια με λαχανικά

Δεν χρειάζεται πάντα κρέας μια συνταγή με λαζάνια για να είναι νόστιμη.
Μερίδες: 6 μερίδες
Προετοιμασία15 λεπτά
Μαγείρεμα40 λεπτά
Σύνολο55 λεπτά
Κατηγορία: Ζυμαρικά, Λαχανικά, Μαγειρική
Μέθοδος: Κατσαρόλα, Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 1 μελιτζάνα κομμένη σε μπαστουνάκια
  • 2 κολοκυθάκια κομμένα σε μπαστουνάκια
  • 2 πράσα καθαρισμένα και κομμένα σε μπαστουνάκια
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια
  • 300 γρ. φασολάκια κομμένα σε μπαστουνάκια
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βιτάμ
  • 8 φύλλα λαζάνια πράσινα

Για τη μπεσαμέλ

  • 3 κ.σ βιτάμ
  • 3 κ.σ αλεύρι
  • 1/2 λίτρο γάλα ζεστό
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 250 γρ. τυρί τριμμένο, κεφαλογραβιέρα ή παρμεζάνα
  • αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες

  • Σοτάρετε τα λαχανικά σε κατσαρόλα με το ελαιόλαδο και το βιτάμ ώσπου να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε το μαϊντανό και 2-3 κουταλιές τυρί και βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • Για τη μπεσαμέλ, λιώνετε το βιτάμ σε κατσαρόλα, προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε ώσπου να διαλυθεί. Ρίχνετε σταδιακά το ζεστό γάλα, ανακατεύοντας συνέχεια για να μη σβολιάσει η κρέμα. Την αφήνετε μερικά λεπτά στη φωτιά και μετά την βγάζετε, την αφήνετε λίγο να κρυώσει και προσθέτετε τα αβγά, αλάτι και πιπέρι και το τριμμένο τυρί εκτός από 2 κουταλιές. Ανακατεύετε καλά.
  • Στρώνετε τα μισά λαζάνια στον πάτο ενός βουτυρωμένου πυρέξ και απλώνετε τη μισή ποσότητα από τα λαχανικά. Σκεπάζετε με τα υπόλοιπα λαζάνια. Ρίχνετε από πάνω τη μπεσαμέλ, πασπαλίζετε με τ υπόλοιπο τυρί και ψήνετε τα λαζάνια σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 40 λεπτά περίπου. Σερβίρετε αμέσως.