Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings
Μακαρονόπιτα

Μακαρονόπιτα

Απολαύστε την γεύση της κλασικής Μακαρονόπιτας με φέτα και αυγά. Είναι ιδανική τόσο για ορεκτικό, όσο και για ένα νόστιμο χορταστικό γεύμα.
Μερίδες: 12 κομμάτια
Προετοιμασία20 λεπτά
Μαγείρεμα1 ώρα
Σύνολο1 ώρα 20 λεπτά
Κατηγορία: Αλμυρές Πίτες & Τάρτες, Ζυμαρικά, Κυρίως Γεύμα, Μαγειρική, Ορεκτικό
Μέθοδος: Κατσαρόλα, Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο ή κρούστας
  • 1 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 5 αυγά
  • φλ. γάλα
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 600 γρ. τυρί φέτα
  • 100 γρ. γκούντα τριμμένο
  • 100 γρ. γραβιέρα
  • αλάτι, πιπέρι
  • ½ φλ. ελαιόλαδο για τα φύλλα

Οδηγίες

  • Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για 10'.
  • Τα στραγγίζουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα ρίχνοντας το βούτυρο όσο είναι ακόμα ζεστά.
  • Σ' ένα μπολ χτυπάμε τα 4 αυγά, με το μισό γιαούρτι και προσθέτουμε το γάλα και τα τυριά.
  • Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε να κρεμώσουν.
  • Στρώνουμε όλα τα φύλλα (εκτός από 2) λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα. Αδειάζουμε τη γέμιση και απλώνουμε.
  • Κλείνουμε τα εξωτερικά φύλλα και σκεπάζουμε με 2 φύλλα από πάνω λαδώνοντας τα ενδιάμεσα κι αυτά.
  • Εγώ χρησιμοποίησα χωριάτικο φύλλο. Χαράζουμε την επιφάνεια της μακαρονόπιτας σε κομμάτια, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και αλείφουμε με 1 αυγό χτυπημένο μαζί με το υπόλοιπο γιαούρτι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180° C στις αντιστάσεις για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά.
  • Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και μετά την κόβουμε.

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ"  | Λαμπρινή Γιαννακοπούλου