Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings
Μανιταρόπιτα χωρίς φύλλο

Μανιταρόπιτα Χωρίς Φύλλο

Εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη Μανιταρόπιτα Χωρίς Φύλλο. Είναι ιδανική τόσο για ορεκτικό, όσο και για κυρίως γεύμα.
Μερίδες: 12 κομμάτια
Προετοιμασία10 λεπτά
Μαγείρεμα40 λεπτά
Σύνολο50 λεπτά
Κατηγορία: Αλμυρές Πίτες & Τάρτες, Κυρίως Γεύμα, Μαγειρική, Ορεκτικά
Μέθοδος: Σοτάρισμα, Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 400 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 400 γρ. τριμμένα τυριά
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • ½ κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 αυγά
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • κούπα αλεύρι
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • αλάτι, πιπέρι
Makes: 20 x 30cm ορθογώνιο

Οδηγίες

  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για λίγα λεπτά.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε ελαφρά. Προσθέτουμε το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε. Αν θέλουμε αλατοπιπερώνουμε λιγάκι.
  • Τέλος προσθέτουμε τα τυριά, κρατώντας λίγη ποσότητα για να πασπαλίσουμε την επιφάνεια.
  • Αναμιγνύουμε το χυλό με τα λαχανικά και ανακατεύουμε καλά.
  • Βουτυρώνουμε το πυρέξ και απλώνουμε μέσα το μείγμα ομοιόμορφα. Αλείφουμε την επιφάνεια με το βούτυρο και πασπαλίζουμε με τα τυριά που κρατήσαμε.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.