Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings
Νηστίσιμα Γεμιστά Σοκολατάκια Πορτοκάλι

Νηστίσιμα Γεμιστά Σοκολατάκια Πορτοκάλι

Σοκολατένια απόλαυση με άρωμα Πορτοκαλιού! Αυτή η γρήγορη και εύκολη νηστίσιμη συνταγή με 4 υλικά, θα σε καταπλήξει.
Μερίδες: 40 κομμάτια
Προετοιμασία5 λεπτά
Χρόνος ψύξης2 ώρες
Κατηγορία: Vegan, Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Κεράσματα, Νηστίσιμα γλυκά
Μέθοδος: Κατσαρόλα
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 1 κιλό φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 83 γρ. κορν φλάουρ
  • 200 γρ. μέλι θυμαρίσιο
  • 450 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη

για διακόσμηση

  • ξύσμα πορτοκάλι
Makes: 28 x 21cm ορθογώνιο

Οδηγίες

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού, το κορν φλάουρ και το μέλι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
  • Βάζουμε τη κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει το μείγμα.
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά και απλώνουμε την κρέμα ομοιόμορφα σε ένα ταψί 28x21εκ., στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
  • Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και να σφίξει.
  • Μόλις κρυώσει, κόβουμε στρογγυλούς δίσκους με ένα κουπ πατ και τους βουτάμε μέσα στη λιωμένη σοκολάτα, έτσι ώστε να καλυφθούν εντελώς.
  • Τοποθετούμε τα δισκάκια σε μια λαδόκολλα και συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουμε. Βάζουμε τα σοκολατάκια στο ψυγείο να κρυώσουν καλά.
  • Τέλος, βάζουμε τη σοκολάτα που περίσσεψε μέσα σε μια σακούλα κορνέ και περνάμε γραμμές πάνω στα σοκολατάκια για να τα διακοσμήσουμε.
  • Τέλος πασπαλίζουμε με λίγο ξύσμα πορτοκαλιού.

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo YouTube: Bake iT