Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings
Πανεύκολη Κρέμα Καραμελέ (Χωρίς Αυγά)

Πανεύκολη Κρέμα Καραμελέ (Χωρίς Αυγά)

Σπιτική Κρέμα Καραμελέ χωρίς αυγά. Πεντανόστιμη κρέμα με βελούδινη υφή, που είναι ιδιαίτερα ελαφριά αφού δεν έχει καθόλου αυγά.
Μερίδες: 4 μερίδες
Προετοιμασία10 λεπτά
Μαγείρεμα50 λεπτά
Σύνολο1 ώρα
Κατηγορία: Γλυκά Ψυγείου, Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Κρέμες
Μέθοδος: Βράσιμο, Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

Οδηγίες

Για την καραμέλα

  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις η καραμέλα πάρει ξανθό χρώμα, την κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  • Βάζουμε 4 πυρίμαχα μπολάκια μέσα σε ένα ταψί και μοιράζουμε μέσα τους πολύ προσεκτικά την καραμέλα.

Για την κρέμα

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε λιγάκι. Στη συνέχεια προσθέτουμε, τη βανίλια, το γιαούρτι και το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
  • Σουρώνουμε την κρέμα μας μέσα σε μια κανάτα και στη συνέχεια τη μοιράζουμε στα πυρίμαχα μπολάκια, πάνω από την καραμέλα.
  • Προσθέτουμε βραστό νερό στο ταψί μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150° C για 40-50 λεπτά.
  • Αφού κρυώσουν ξεφορμάρουμε με ένα μαχαίρι.

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: Pastry Designs -Jim Michailidis