Σοκολατάκια Ανώμαλα (Βραχάκια) της Τζένης
Κλασική συνταγή για Ανώμαλα (Βραχάκια) Σοκολάτας. Συνδυάζει σοκολάτα με καβουρδισμένα αμύγδαλα για έναν ανεπανάληπτο γευστικό συνδυασμό.
Προετοιμασία10 λεπτά λεπτά
Χρόνος ψύξης30 λεπτά λεπτά
Σύνολο40 λεπτά λεπτά
Κατηγορία: Vegan, Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Κεράσματα, Νηστίσιμα γλυκά, Σοκολάτα
- 500 γρ. κουβερτούρα
- 300 γρ. αμύγδαλα
- διάφοροι ξηροί καρποί για διακόσμηση
Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα απλώνοντάς τα πάνω σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και βάζοντάς τα στο φούρνο για 10 λεπτά στους 200°C.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί με λίγο λάδι.
Ανακατεύουμε να γίνει λεία και ρίχνουμε μέσα τα αμύγδαλα.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να καλυφθούν καλά και βάζουμε κουταλιές από το μίγμα πάνω σε μια λαδόκολλα.
Σε κάθε σοκολατάκι βάζουμε πάνω 2-3 ξηρούς καρπούς!!
Στην συνέχεια τα βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να κρυώσουν καλά.