Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings
Σοκολατάκια Ανώμαλα (Βραχάκια) της Τζένης

Σοκολατάκια Ανώμαλα (Βραχάκια) της Τζένης

Κλασική συνταγή για Ανώμαλα (Βραχάκια) Σοκολάτας. Συνδυάζει σοκολάτα με καβουρδισμένα αμύγδαλα για έναν ανεπανάληπτο γευστικό συνδυασμό.
Μερίδες: 1 δόση
Προετοιμασία10 λεπτά
Χρόνος ψύξης30 λεπτά
Σύνολο40 λεπτά
Κατηγορία: Vegan, Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Κεράσματα, Νηστίσιμα γλυκά, Σοκολάτα
Μέθοδος: Μπεν μαρί
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 500 γρ. κουβερτούρα
  • 300 γρ. αμύγδαλα
  • διάφοροι ξηροί καρποί για διακόσμηση

Οδηγίες

  • Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα απλώνοντάς τα πάνω σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και βάζοντάς τα στο φούρνο για 10 λεπτά στους 200°C.
  • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί με λίγο λάδι.
  • Ανακατεύουμε να γίνει λεία και ρίχνουμε μέσα τα αμύγδαλα.
  • Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να καλυφθούν καλά και βάζουμε κουταλιές από το μίγμα πάνω σε μια λαδόκολλα.
  • Σε κάθε σοκολατάκι βάζουμε πάνω 2-3 ξηρούς καρπούς!!
  • Στην συνέχεια τα βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να κρυώσουν καλά.

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!  | Tzeni Tsanaktsidou