Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings
Σπετσοφάι

Σπετσοφάι

Το Σπετσοφάι (ή αλλιώς σπεντσοφάι ή σπετζοφάι) είναι ένα πεντανόστιμο πικάντικο πιάτο, ιδανικό για μεζές αλλά και ως κυρίως.
Μερίδες: 1 δόση
Προετοιμασία5 λεπτά
Μαγείρεμα15 λεπτά
Σύνολο20 λεπτά
Κατηγορία: Κυρίως Γεύμα, Λουκάνικα, Μαγειρική, Μεζέδες
Μέθοδος: Τηγάνισμα
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 1 μεγάλο χωριάτικο λουκάνικο
  • 4 πράσινες πιπεριές
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλη κουταλιά σπιτική σάλτσα και μία λιγότερη πελτέ εμπορίου
  • λίγο κρασί

Οδηγίες

  • Σε ένα τηγάνι βάζετε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε πιπεριές, σκόρδο και λουκάνικο μαζί.
  • Όταν μαραθούν και μαλακώσουν οι πιπεριές σβήνετε με λίγο κρασάκι.
  • Προσθέτετε μία κουταλιά μέλι και ανακατεύετε.
  • Ρίχνετε λίγο αλάτι και πιπέρι, τις σάλτσες, λίγο νεράκι και σιγοβράζετε για ένα τέταρτο ή μέχρι να δέσει ωραία η σάλτσα του.

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".  | Gogo Samiou