Σπετσοφάι
Το Σπετσοφάι (ή αλλιώς σπεντσοφάι ή σπετζοφάι) είναι ένα πεντανόστιμο πικάντικο πιάτο, ιδανικό για μεζές αλλά και ως κυρίως.
Προετοιμασία5 λεπτά λεπτά
Μαγείρεμα15 λεπτά λεπτά
Σύνολο20 λεπτά λεπτά
Κατηγορία: Κυρίως Γεύμα, Λουκάνικα, Μαγειρική, Μεζέδες
- 1 μεγάλο χωριάτικο λουκάνικο
- 4 πράσινες πιπεριές
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο
- 1 μεγάλη κουταλιά σπιτική σάλτσα και μία λιγότερη πελτέ εμπορίου
- λίγο κρασί
Σε ένα τηγάνι βάζετε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε πιπεριές, σκόρδο και λουκάνικο μαζί.
Όταν μαραθούν και μαλακώσουν οι πιπεριές σβήνετε με λίγο κρασάκι.
Προσθέτετε μία κουταλιά μέλι και ανακατεύετε.
Ρίχνετε λίγο αλάτι και πιπέρι, τις σάλτσες, λίγο νεράκι και σιγοβράζετε για ένα τέταρτο ή μέχρι να δέσει ωραία η σάλτσα του.