Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings
Τάρτα Λεμονιού Lemon Pie

Τάρτα Λεμονιού - Lemon Pie

Απίθανη Τάρτα Λεμονιού ή αλλιώς Lemon Pie, με υλικά που όλοι έχουμε στα σπίτια μας. Πανεύκολη και αρωματική, η τάρτα αυτή θα σας καταπλήξει!
Μερίδες: 12 κομμάτια
Προετοιμασία10 λεπτά
Μαγείρεμα15 λεπτά
Χρόνος ψύξης4 ώρες
Σύνολο4 ώρες 25 λεπτά
Κατηγορία: Γλυκά Ψυγείου, Γλυκές Πίτες & Τάρτες, Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική
Μέθοδος: Κατσαρόλα, Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

Για τη ζύμη

Για την κρέμα

Makes: 30cm στρογγυλό

Οδηγίες

  • Βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, και το αυγό στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το γάντζο. Προσθέτουμε το γάλα και το αλεύρι και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη.
  • Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο, να ξεκουραστεί, μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.
  • Σε μια μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε τη ζάχαρη, τα αυγά, το κορν φλάουρ και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα, μέχρι να βράσει και να πήξει η κρέμα.
  • Κατεβάζουμε την κρέμα από τη φωτιά και προσθέτουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί και τη βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
  • Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και ανοίγουμε με ένα πλάστη σε φύλλο πάχους 0,5 εκ. Απλώνουμε το φύλο σε βουτυρωμένη φόρμα με αποσπώμενη βάση, φροντίζοντας να καλύψει και 1 εκ. σε ύψος τα τοιχώματα.
  • Τρυπάμε το φύλλο σε όλη τη βάση με ένα πιρούνι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170° C στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα, για 15-20 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο. Θέλουμε να ροδοκοκκινίσει ελαφρώς.
  • Μόλις ψηθεί η ζύμη, τη βγάζουμε από το φούρνο και περιμένουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια ξεφορμάρουμε.
  • Βάζουμε την κρέμα λεμονιού πάνω στη ζύμη και απλώνουμε ομοιόμορφα.
  • Αφήνουμε την τάρτα για 2 ώρες να παγώσει και σερβίρουμε.