Αν θέλετε σαντιγύ, μαρμελάδα ή πραλίνα φουντουκιού για γέμιση
Οδηγίες
Ξεχωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Ανακατεύουμε με ένα μίξερ ή με σύρμα τα υπόλοιπα υλικά και μετά προσθέτουμε τη μαρέγκα ανακατεύοντας ελαφρά.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι ή μαργαρίνη, σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί το λάδι, ρίχνουμε λίγο από το μείγμα έτσι ώστε να καλυφθεί η επιφάνεια του τηγανιού. Αφήνουμε ένα λεπτό από κάθε πλευρά να ψηθεί η τηγανίτα.
Σε ένα μπλέντερ πολτοποιείτε τις φράουλες. Αν θέλετε έξτρα γλύκα προσθέτε λίγη ζάχαρη άχνη.
Σερβίρετε τις τηγανίτες με τον πολτό φράουλας και τη σαντιγύ χτυπημένη.