Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings
Τούρτα Raffaello

Τούρτα Raffaello

Λαχταριστή Τούρτα Raffaello σπιτικής παρασκευής. Μια συνταγή που θα σε ταξιδέψει σε τροπικούς παραδείσους!
Μερίδες: 12 κομμάτια
Προετοιμασία20 λεπτά
Μαγείρεμα50 λεπτά
Σύνολο1 ώρα 10 λεπτά
Κατηγορία: Γλυκά Ψυγείου, Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Τούρτες
Μέθοδος: Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

Για το παντεσπάνι

Για τη γέμιση

Για το σιρόπιασμα

Makes: 20cm στρογγυλό

Οδηγίες

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170° C στις αντιστάσεις.
  • Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφρός. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ.
  • Βάζουμε εναλλάξ τα υπόλοιπα υλικά. Τα τριμμένα αμύγδαλα, το αραβοσιτέλαιο, το γάλα καρύδας και το ινδοκάρυδο.
  • Αναμιγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε και αυτά στο μείγμα. Ανακατεύουμε απαλά.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη, αρκετά βαθιά, φόρμα με διάμετρο 20 εκ..
  • Ψήνουμε στις αντιστάσεις, στους 170° C για 50 με 60 λεπτά.
  • Μόλις βγάλουμε το παντεσπάνι από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε 3 δίσκους
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη σε σφιχτή σαντιγύ.
  • Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα με τα 50ml από το γάλα καρύδας.
  • Χτυπάμε το τυρί κρέμα.
  • Χτυπάμε το τυρί κρέμα και το ενώνουμε με την λιωμένη χλιαρή σοκολάτα, με το μίξερ.
  • Βάζουμε λίγη λίγη την σαντιγύ και ανακατεύουμε με μαρίζ, με απαλές κινήσεις. Τέλος βάζουμε το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε απαλά.
  • Για το σιρόπιασμα, αναμιγνύουμε το γάλα καρύδας με την άχνη ζάχαρη και βρέχουμε το παντεσπάνι
  • Συναρμολογούμε την τούρτα βάζοντας παντεσπάνι, ένα μέρος σαντιγύ, παντεσπάνι, ένα μέρος σαντιγύ και το τελευταίο παντεσπάνι. Καλύπτουμε όλη την τούρτα με σαντιγύ, πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο και τη βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
  • Μπορούμε στην κρέμα να βάλουμε τριμμένα raffaello.
    Τούρτα Raffaello

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!  | Πετρινα Μπαρδανη