Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings
Τυροπιτάκια Τηγανητά

Τυροπιτάκια Τηγανητά

Λαχταριστά Τυροπιτάκια Τηγανητά από τη Μαρίκα! Αγαπημένο, κλασικό ελληνικό σνακ, με τραγανή εξωτερική υφή και τυρώδη, ζουμερή γέμιση.
Μερίδες: 30 κομμάτια
Προετοιμασία10 λεπτά
Μαγείρεμα10 λεπτά
Σύνολο20 λεπτά
Κατηγορία: Αλμυρές Πίτες & Τάρτες, Μαγειρική, Μεζέδες, Ορεκτικό
Μέθοδος: Τηγάνισμα
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 500 γρ. φέτα
  • 200 γρ. ανθότυρο
  • 3 αυγά
  • 200 ml κρέμα γάλακτος για ζυμαρικά
  • φρέσκο δυόσμο
  • πιπέρι

Οδηγίες

  • Σε ένα μπολ, πατάμε με ένα πιρούνι τη φέτα και το ανθότυρο για να λιώσουν και προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα και την κρέμα γάλακτος.
  • Ψιλοκόβουμε το δυόσμο και τον προσθέτουμε στη γέμιση μαζί με το πιπέρι.
  • Ανοίγουμε το πακέτο με το φύλλο κρούστας και το απλώνουμε στον πάγκο. Έτσι όπως είναι τα φύλλα το ένα πάνω στο άλλο τα κόβουμε από την στενή πλευρά σε έξι λωρίδες.
  • Καλύπτουμε με μία πετσέτα για να μην ξεραθεί και ξεκινάμε με την πρώτη λωρίδα.
  • Στην άκρη της κάθε λωρίδας βάζουμε ένα κουταλάκι της σούπας γεμάτο γέμιση.
    Τυροπιτάκια Τηγανητά
  • Παίρνουμε δύο φύλλα και φτιάχνουμε ένα τριγωνάκι.
    Τυροπιτάκια Τηγανητά
  • Συνεχίζουμε το δίπλωμα κατά μήκος όλης της λωρίδας.
    Τυροπιτάκια Τηγανητά
  • Όταν φτιάξουμε όλα τα τριγωνάκια τυροπιτάκια μας, τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.
    Τυροπιτάκια Τηγανητά
  • Τρώγονται ζεστά και κρύα!!!

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: Στην κουζίνα της Μαρίκας