Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Αφράτη Βασιλόπιτα Κέικ

Κάθε χρόνο περιμένουμε με ανυπομονησία την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας. Ετοιμάστε τη δική σας Αφράτη Βασιλόπιτα Κέικ πανεύκολα.
Μερίδες: 1 δόση
Προετοιμασία10 λεπτά
Μαγείρεμα50 λεπτά
Σύνολο1 ώρα
Κατηγορία: Ζαχαροπλαστική, Κέικ, Χριστούγεννα
Μέθοδος: Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

Οδηγίες

  • Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψει το μείγμα καλά.
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά το σπορέλαιο και το χυμό πορτοκαλιού, σε δόσεις, εναλλάξ.
  • Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι, τις βανίλιες και το ξύσμα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ, απαλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180° C στις αντιστάσεις.
  • Βουτυρώνουμε πολύ καλά το ταψί μας στη βάση και τα πλαϊνά και αλευρώνουμε.
  • Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και το βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί για 50 λεπτά. Ελέγχουμε με ένα μαχαίρι ή με ένα ξυλάκι ότι δεν κολλάει ζύμη πάνω και σβήνουμε το φούρνο. Αφήνουμε άλλα 10 λεπτά τη βασιλόπιτα μέσα.
  • Ο χυμός μπορεί να αντικατασταθεί και με γάλα και να ελαττωθεί το αλεύρι στα 500 γραμμάρια. Προαιρετικά, μπορείτε να προσθέσετε λίγο κονιάκ ή κάποιο άλλο μπαχαρικό της αρέσκειας σας.
  • Μην ξεχάσετε να βάλετε φλουρί! Πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!  | Tzeni Tsanaktsidou