Τα πιο γρήγορα, εύκολα, τραγανά, σοκολατένια κεράσματα. Crispy Σοκολατοδεντράκια, με 2 υλικά και οι καλεσμένοι σας θα τα λατρέψουν.
Μερίδες: 10κομμάτια
Προετοιμασία5 λεπτάλεπτά
Σύνολο5 λεπτάλεπτά
Κατηγορία: Έως 5 Υλικά, Ζαχαροπλαστική, Κεράσματα, Σοκολάτα, Χριστούγεννα
Μέθοδος: Μπεν μαρί
Δυσκολία: Εύκολη
Υλικά
150γρ.δημητριακά σοκολατένιες νιφάδες ρυζιού όπως π.χ. Coco Pops
200γρ.λευκή κουβερτούρα
30γρ.κουβερτούρα γάλακτοςπροαιρετικά
Οδηγίες
Λιώνουμε 170 γρ. από τη λευκή κουβερτούρα σε ένα μπεν μαρί και ρίχνουμε μέσα τις σοκολατένιες νιφάδες ρυζιού. Ανακατεύουμε να καλυφθούν καλά με σοκολάτα.
Απλώνουμε σε ένα ξύλο κοπής τις νιφάδες, σχηματίζοντας ένα μακρύ ορθογώνιο, το οποίο θα έχει πλάτος ανάλογο με το πόσο μεγάλα ή μικρά θέλουμε να γίνουν τα δεντράκια μας. Πιέζουμε ελαφρά τις νιφάδες να κολλήσουν μεταξύ τους και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει η σοκολάτα.
Μόλις κρυώσει η σοκολάτα, κόβουμε με ένα μεγάλο μαχαίρι το ορθογώνιό μας σε τρίγωνα.
Λιώνουμε την υπόλοιπη λευκή σοκολάτα και κάνουμε γραμμές πάνω στα δεντράκια μας.
Αν θέλουμε κάνουμε και γραμμές με λιωμένη κουβερτούρα γάλακτος, για να προσθέσουμε στη γεύση.