Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Τορτελίνια με Σάλτσα Μανιταριών

Φανταστικά Τορτελίνια με γέμιση τυριού και Σάλτσα Μανιταριών. Ένα πανεύκολο και γρήγορο φαγητό με απίθανη γεύση.
Μερίδες: 2 μερίδες
Προετοιμασία5 λεπτά
Μαγείρεμα20 λεπτά
Σύνολο25 λεπτά
Κατηγορία: Γρήγορα Πιάτα, Ζυμαρικά, Κυρίως Γεύμα, Μαγειρική
Μέθοδος: Κατσαρόλα
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 250 γρ. τορτελίνια με γέμιση τυριού
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ ποτηράκι κρασί
  • 1 κούπα νερό από τα τορτελίνια
  • 1 φύλλο δάφνης
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κύβο κότας
  • 200 ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
  • τυρί τριμμένο
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα

Οδηγίες

  • Βράζουμε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις βράσουν, τα σουρώνουμε, φροντίζοντας να κρατήσουμε μια κούπα από το νερό στο οποίο έβρασαν.
  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει.
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για λίγο, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν λίγο χρώμα.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να γίνει διάφανο.
  • Μόλις σοταριστούν, προσθέτουμε το κρασί και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε λίγο μέχρι να εξατμιστεί το κρασί.
  • Προσθέτουμε τη δάφνη και αλατοπιπερώνουμε.
  • Προσθέτουμε το ζωμό από τα βρασμένα τορτελίνια και τον κύβο κύτος. Μόλις λιώσει ο κύβος και αρχίζει να βράζει ο ζωμός, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
  • Ανακατεύουμε και περιμένουμε να πάρει μια βράση και να αρχίσει να πήζει ελαφρά η σάλτσα μας. Προσθέτουμε τα βρασμένα τορτελίνια, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει άλλη μια βράση.
  • Κατεβάζουμε το τηγάνι μας από τη φωτιά και προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε.
  • Το φαγητό μας είναι έτοιμο. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Καλή απόλαυση.

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: Sotiria amor