Τορτελίνια με Σάλτσα Μανιταριών
Φανταστικά Τορτελίνια με γέμιση τυριού και Σάλτσα Μανιταριών. Ένα πανεύκολο και γρήγορο φαγητό με απίθανη γεύση.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Υλικά
- 250 γρ. τορτελίνια με γέμιση τυριού
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 150 γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ ποτηράκι κρασί
- 1 κούπα νερό από τα τορτελίνια
- 1 φύλλο δάφνης
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κύβο κότας
- 200 ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
- τυρί τριμμένο
- μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Βράζουμε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις βράσουν, τα σουρώνουμε, φροντίζοντας να κρατήσουμε μια κούπα από το νερό στο οποίο έβρασαν.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για λίγο, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν λίγο χρώμα.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να γίνει διάφανο.
- Μόλις σοταριστούν, προσθέτουμε το κρασί και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε λίγο μέχρι να εξατμιστεί το κρασί.
- Προσθέτουμε τη δάφνη και αλατοπιπερώνουμε.
- Προσθέτουμε το ζωμό από τα βρασμένα τορτελίνια και τον κύβο κύτος. Μόλις λιώσει ο κύβος και αρχίζει να βράζει ο ζωμός, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
- Ανακατεύουμε και περιμένουμε να πάρει μια βράση και να αρχίσει να πήζει ελαφρά η σάλτσα μας. Προσθέτουμε τα βρασμένα τορτελίνια, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει άλλη μια βράση.
- Κατεβάζουμε το τηγάνι μας από τη φωτιά και προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε.
- Το φαγητό μας είναι έτοιμο. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Καλή απόλαυση.
Video
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: Sotiria amor
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο