Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Χωριάτικη Πίτα στο τηγάνι

Και όταν λέω Χωριάτικη Πίτα εννοώ με φέτα, ντομάτα, κρεμμύδι, πιπεριά, φρέσκο δυόσμο και αγνό παρθένο ελαιόλαδο. Μια πεντανόστιμη συνταγή.
Μερίδες: 6 κομμάτια
Προετοιμασία15 λεπτά
Μαγείρεμα15 λεπτά
Σύνολο30 λεπτά
Κατηγορία: Αλμυρές Πίτες & Τάρτες, Γρήγορα Πιάτα, Μαγειρική
Μέθοδος: Τηγάνισμα
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

Για τη ζύμη

Για τη γέμιση

  • 70 γρ. φέτα
  • 1 ντομάτα σε φέτες
  • 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • λίγα φύλλα φρέσκου δυόσμου
  • 1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. τυρί κρέμα προαιρετικά
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Οδηγίες

  • Σε μπολ προσθέτουμε όλα τα στέρεα υλικά, το ελαιόλαδο και σταδιακά το ξινόγαλα σε θερμοκρασία δωματίου. Δημιουργούμε μία εύπλαστη ζύμη να μην κολλάει στα χέρια.
  • Με την βοήθεια ενός πλάστη, σε αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε την ζύμη μας. Θέλουμε μια λεπτή ζύμη περίπου 1 με 1,5 εκ. πάχος.
  • Προσθέτουμε τα υλικά μας στο κέντρο της ζύμης, σαν να γεμίζουμε μία γαλέτα και αφήνουμε περίπου 8 εκ. γύρω γύρω για να κλείσει η πίτα μας.
  • Ξεκινάμε με το τυρί κρέμα, τις ντομάτες, πιπεριές, κρεμμύδι φρέσκο, αλάτι, φέτα τριμμένη και στο τέλος τα υπόλοιπα υλικά .
  • Γύρω γύρω βρέχουμε με λίγο νερό για να κλείσει εύκολα η ζύμη και γυρνάμε προς τα πάνω και σκεπάζουμε την γέμιση με το ζυμάρι μας.
  • Πιέζουμε ελαφρά με τον πλάστη από πάνω και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά σε ελάχιστο ηλιέλαιο.
  • Με την βοήθεια ενός πιάτου γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά να ψηθεί και να πάρει χρώμα.

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo:  Instagram cookbloggr