Χωριάτικη Πίτα στο τηγάνι

 

από Cookbloggr
Και όταν λέω Χωριάτικη Πίτα εννοώ με φέτα, ντομάτα, κρεμμύδι, πιπεριά, φρέσκο δυόσμο και αγνό παρθένο ελαιόλαδο. Μια πεντανόστιμη συνταγή.
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 15 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 30 λεπτά
Κατηγορία Αλμυρές Πίτες & Τάρτες, Γρήγορα Πιάτα, Μαγειρική
Κουζίνα : Ελληνική
Μέθοδος : Τηγάνισμα
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες ( προσαρμοσε! )6 κομμάτια
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή

Υλικά
 

Για τη ζύμη

Για τη γέμιση

  • 70 γρ. φέτα
  • 1 ντομάτα σε φέτες
  • 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • λίγα φύλλα φρέσκου δυόσμου
  • 1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. τυρί κρέμα προαιρετικά
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Σε μπολ προσθέτουμε όλα τα στέρεα υλικά, το ελαιόλαδο και σταδιακά το ξινόγαλα σε θερμοκρασία δωματίου. Δημιουργούμε μία εύπλαστη ζύμη να μην κολλάει στα χέρια.
  • Με την βοήθεια ενός πλάστη, σε αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε την ζύμη μας. Θέλουμε μια λεπτή ζύμη περίπου 1 με 1,5 εκ. πάχος.
  • Προσθέτουμε τα υλικά μας στο κέντρο της ζύμης, σαν να γεμίζουμε μία γαλέτα και αφήνουμε περίπου 8 εκ. γύρω γύρω για να κλείσει η πίτα μας.
  • Ξεκινάμε με το τυρί κρέμα, τις ντομάτες, πιπεριές, κρεμμύδι φρέσκο, αλάτι, φέτα τριμμένη και στο τέλος τα υπόλοιπα υλικά .
  • Γύρω γύρω βρέχουμε με λίγο νερό για να κλείσει εύκολα η ζύμη και γυρνάμε προς τα πάνω και σκεπάζουμε την γέμιση με το ζυμάρι μας.
  • Πιέζουμε ελαφρά με τον πλάστη από πάνω και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά σε ελάχιστο ηλιέλαιο.
  • Με την βοήθεια ενός πιάτου γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά να ψηθεί και να πάρει χρώμα.
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo:  Instagram cookbloggr
5 από 2 ψήφοι

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx