Χωριάτικη Πίτα στο τηγάνι
Και όταν λέω Χωριάτικη Πίτα εννοώ με φέτα, ντομάτα, κρεμμύδι, πιπεριά, φρέσκο δυόσμο και αγνό παρθένο ελαιόλαδο. Μια πεντανόστιμη συνταγή.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
Για τη ζύμη
- 1½ φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα ζάχαρη
- ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
- ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- ¾ φλ. τσαγιού ξινόγαλα
Σημειώσεις
Instructions
- Σε μπολ προσθέτουμε όλα τα στέρεα υλικά, το ελαιόλαδο και σταδιακά το ξινόγαλα σε θερμοκρασία δωματίου. Δημιουργούμε μία εύπλαστη ζύμη να μην κολλάει στα χέρια.
- Με την βοήθεια ενός πλάστη, σε αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε την ζύμη μας. Θέλουμε μια λεπτή ζύμη περίπου 1 με 1,5 εκ. πάχος.
- Προσθέτουμε τα υλικά μας στο κέντρο της ζύμης, σαν να γεμίζουμε μία γαλέτα και αφήνουμε περίπου 8 εκ. γύρω γύρω για να κλείσει η πίτα μας.
- Ξεκινάμε με το τυρί κρέμα, τις ντομάτες, πιπεριές, κρεμμύδι φρέσκο, αλάτι, φέτα τριμμένη και στο τέλος τα υπόλοιπα υλικά .
- Γύρω γύρω βρέχουμε με λίγο νερό για να κλείσει εύκολα η ζύμη και γυρνάμε προς τα πάνω και σκεπάζουμε την γέμιση με το ζυμάρι μας.
- Πιέζουμε ελαφρά με τον πλάστη από πάνω και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά σε ελάχιστο ηλιέλαιο.
- Με την βοήθεια ενός πιάτου γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά να ψηθεί και να πάρει χρώμα.
Notes
Πηγή συνταγής και photo: Instagram cookbloggr
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο