Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Αλμυρές μπουκίτσες με Ελιά

Τα πιο γρήγορα ελιοπιτάκια που μπορείτε να ετοιμάσετε! Αυτές οι αλμυρές μπουκίτσες με ελιά είναι ιδανικές ακόμη και για το σχολείο.
Μερίδες: 32 κομμάτια
Προετοιμασία10 λεπτά
Μαγείρεμα25 λεπτά
Σύνολο35 λεπτά
Κατηγορία: Vegan, Αλμυρές Πίτες & Τάρτες, Έως 5 Υλικά, Μαγειρική, Νηστίσιμα
Μέθοδος: Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 500 γρ, αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κούπα αραβοσιτέλαιο
  • 1 κούπα πορτοκαλάδα ή χυμό πορτοκαλιού
  • 1-1½ βάζο ελιές πράσινες με κόκκινη πιπεριά
  • λίγο πιπέρι

Οδηγίες

  • Βάζουμε σε ένα μπολ το αραβοσιτέλαιο, την πορτοκαλάδα, το αλεύρι και λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη.
  • Στο ταψί του φούρνου βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και τον ανάβουμε στους 180° C στις αντιστάσεις, για να τον προθερμάνουμε.
  • Παίρνουμε μια μπαλίτσα από ζύμη στα χέρια μας (περίπου 28-30 γρ.) και την ανοίγουμε σε ένα στρογγυλό δισκάκι, περίπου ίσο με την παλάμη μας. Δεν χρειάζεται να το ανοίξουμε πολύ, ίσα ίσα που να χωράει μια ελιά.
  • Βάζουμε στο δισκάκι την ελιά και την κλείνουμε μέσα. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει η ζύμη.
  • Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 έως 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν οι μπουκίτσες μας.

Σημειώσεις