Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Γαλατόπιτα Χωρίς Φύλλο

Πανεύκολη συνταγή για Γαλατόπιτα Χωρίς Φύλλο. Ένα απλό και νοστιμότατο Ελληνικό παραδοσιακό γλυκό με υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι.
Μερίδες: 8 κομμάτια
Προετοιμασία10 λεπτά
Μαγείρεμα1 ώρα
Σύνολο1 ώρα 10 λεπτά
Κατηγορία: Γλυκά ταψιού, Γλυκές Πίτες & Τάρτες, Ζαχαροπλαστική
Μέθοδος: Κατσαρόλα, Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

Makes: 26cm στρογγυλό

Οδηγίες

  • Ζεσταίνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  • Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και τις βανιλίνες και ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά.
  • Μόλις αρχίσει να πήζει η κρέμα, την αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα, ανακατεύοντας γρήγορα.
  • Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί στην κρέμα.
  • Σε ταψί διαμέτρου 26-28 εκ. στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί.
  • Ρίχνουμε μέσα στο ταψί την κρέμα και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
  • Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα.
  • Ψήνουμε στο φούρνο στον αέρα στους 170°C ή στις αντιστάσεις στους 180° για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να πάρει ωραίο ρόδινο χρώμα.
  • Μόλις ψηθεί, αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια. Πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με έξτρα κανελοζάχαρη ή και ζάχαρη άχνη.
  • Καλή όρεξη!

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: Greek Cooking by Katerina  
Εγγραφείτε στο κανάλι της Κατερίνας στο YouTube: Greek Cooking by Katerina