Επιστροφή
Αποστολή link με email
Εκτύπωση
Φωτογραφία Συνταγής
Φωτογραφίες Οδηγιών
Σημειώσεις
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Γαλατόπιτα Χωρίς Φύλλο
Πανεύκολη συνταγή για Γαλατόπιτα Χωρίς Φύλλο. Ένα απλό και νοστιμότατο Ελληνικό παραδοσιακό γλυκό με υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι.
Μερίδες:
8
κομμάτια
Προετοιμασία
10
λεπτά
λεπτά
Μαγείρεμα
1
ώρα
ώρα
Σύνολο
1
ώρα
ώρα
10
λεπτά
λεπτά
Κατηγορία:
Γλυκά ταψιού, Γλυκές Πίτες & Τάρτες,
Ζαχαροπλαστική
Μέθοδος:
Κατσαρόλα, Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία:
Εύκολη
Υλικά
1
λίτρο
γάλα
170
γρ.
ζάχαρη κρυσταλλική
140
γρ.
σιμιγδάλι
2
αυγά
3
κ.σ.
βούτυρο
2
βανιλίνες
επιπλέον ζάχαρη για το πασπάλισμα
μπορείτε να βάλετε και καστανή
κανέλα για το πασπάλισμα
Makes:
26
cm
26
x
26
cm
στρογγυλό
Οδηγίες
Ζεσταίνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και τις βανιλίνες και ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά.
Μόλις αρχίσει να πήζει η κρέμα, την αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα, ανακατεύοντας γρήγορα.
Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί στην κρέμα.
Σε ταψί διαμέτρου 26-28 εκ. στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί.
Ρίχνουμε μέσα στο ταψί την κρέμα και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα.
Ψήνουμε στο φούρνο στον αέρα στους 170°C ή στις αντιστάσεις στους 180° για περίπου
50 λεπτά
, μέχρι να πάρει ωραίο ρόδινο χρώμα.
Μόλις ψηθεί, αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια. Πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με έξτρα κανελοζάχαρη ή και ζάχαρη άχνη.
Καλή όρεξη!
Σημειώσεις
Κάνε εδώ τις προσωπικές σου σημειώσεις
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo:
Greek Cooking by Katerina
Εγγραφείτε στο κανάλι της Κατερίνας στο YouTube:
Greek Cooking by Katerina