Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Σφολιάτα αλμυρή με Ζαμπόν και Τυρί

Όταν δεν έχετε πολύ χρόνο για να μαγειρέψετε, ετοιμάστε αυτή τη γρήγορη, πανεύκολη αλμυρή Σφολιάτα με Ζαμπόν και Τυρί που αρέσει σε όλους!
Μερίδες: 4 άτομα
Προετοιμασία3 λεπτά
Μαγείρεμα40 λεπτά
Σύνολο43 λεπτά
Κατηγορία: Αλμυρές Πίτες & Τάρτες, Μαγειρική, Ορεκτικά
Μέθοδος: Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

Οδηγίες

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C, στις αντιστάσεις.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε λίγο με ένα σύρμα. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το μείγμα λαχανικών σε σκόνη, πάπρικα, μοσχοκάρυδο, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Κόβουμε την πιπεριά σε μικρά κυβάκια, την προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε ελαφρά.
  • Βουτυρώνουμε το πυρέξ και απλώνουμε μέσα το φύλλο σφολιάτας και το γυρίζουμε λίγο στις άκρες για να μην προεξέχουν και καούν.
  • Απλώνουμε πάνω στη σφολιάτα ομοιόμορφα το ζαμπόν και πάνω στο ζαμπόν απλώνουμε το τυρί. Περιχύνουμε πάνω τους το μείγμα των αυγών φροντίζοντας να καλυφθεί όλη η επιφάνεια.
  • Βάζουμε το πυρέξ στο φούρνο και ψήνουμε τη σφολιάτα μας στους 180° C, στις αντιστάσεις, για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί η σφολιάτα και να ροδίσει η κρέμα.

Σημειώσεις