Σφολιάτα αλμυρή με Ζαμπόν και Τυρί
Όταν δεν έχετε πολύ χρόνο για να μαγειρέψετε, ετοιμάστε αυτή τη γρήγορη, πανεύκολη αλμυρή Σφολιάτα με Ζαμπόν και Τυρί που αρέσει σε όλους!
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 6 φέτες ζαμπόν (ή γαλοπούλα)
- 6 φέτες τυρί γκούντα (ή άλλο της αρεσκείας σας)
- ½ πιπεριά κόκκινη
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 2 αυγά
- 1 κ.σ. μείγμα λαχανικών "νοστιμιά" σε σκόνη
- πάπρικα
- μοσχοκάρυδο
- αλάτι, πιπέρι
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C, στις αντιστάσεις.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε λίγο με ένα σύρμα. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το μείγμα λαχανικών σε σκόνη, πάπρικα, μοσχοκάρυδο, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Κόβουμε την πιπεριά σε μικρά κυβάκια, την προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Βουτυρώνουμε το πυρέξ και απλώνουμε μέσα το φύλλο σφολιάτας και το γυρίζουμε λίγο στις άκρες για να μην προεξέχουν και καούν.
- Απλώνουμε πάνω στη σφολιάτα ομοιόμορφα το ζαμπόν και πάνω στο ζαμπόν απλώνουμε το τυρί. Περιχύνουμε πάνω τους το μείγμα των αυγών φροντίζοντας να καλυφθεί όλη η επιφάνεια.
- Βάζουμε το πυρέξ στο φούρνο και ψήνουμε τη σφολιάτα μας στους 180° C, στις αντιστάσεις, για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί η σφολιάτα και να ροδίσει η κρέμα.
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο