Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Μπισκότα Καρύδας με Μαρμελάδα

Απαλά και μυρωδάτα, Μπισκότα Καρύδας με γέμιση Μαρμελάδας! Είναι απίθανα και μόλις τα δοκιμάσετε θα θέλετε να τα ετοιμάζετε συνέχεια!
Μερίδες: 25 κομμάτια
Προετοιμασία5 λεπτά
Μαγείρεμα12 λεπτά
Χρόνος αναμονής για ψύξη1 ώρα
Σύνολο1 ώρα 17 λεπτά
Κατηγορία: Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Μπισκότα/Κουλούρια, Παιδικά
Μέθοδος: Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

Για την επικάλυψη

  • ¾ κούπας μαρμελάδα βερίκοκο (ή άλλη της αρεσκείας σας)
  • 100 γρ. ινδική καρύδα

Οδηγίες

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την ινδική καρύδα (ή το αλεύρι καρύδας), το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη, προσθέτουμε το βούτυρο και αρχίζουμε να ζυμώνουμε.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα μείγμα σαν τρίμματα, και στο τέλος προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια.
  • Συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να έχουμε ένα απαλό και ομοιογενές μείγμα. Το τυλίγουμε σε πλαστική μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα να ξεκουραστεί.
  • Μόλις ξεκουραστεί, παίρνουμε 16-18 γρ. από τη ζύμη και σχηματίζουμε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού.
  • Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και πιέζουμε ελαφρά στο κέντρο, μέχρι να δημιουργήσουμε μια λακουβίτσα όπου θα βάλουμε μετά τη μαρμελάδα.
  • Ψήνουμε τα μπισκότα στο φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 180° C για περίπου 12 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
  • Αν δείτε ότι κατά τη διάρκεια του ψησίματος φουσκώνει το μπισκότο και στο κέντρο που είναι η λακουβίτσα, απλά ανοίξτε το φούρνο και πιέστε γρήγορα για να την ξαναδημιουργήσετε.
  • Μόλις βγουν τα μπισκοτάκια από το φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές σούπας μαρμελάδα και με ένα πινέλο τα αλείφουμε από πάνω και γύρω γύρω στα τοιχώματα. Στη συνέχεια τα βουτάμε μέσα στην ινδική καρύδα για να καλυφθούν.
  • Τέλος βάζουμε μαρμελάδα μέσα στις λακουβίτσες είτε με ένα μικρό κουτάλι είτε με τη βοήθεια μιας σακούλας ζαχαροπλαστικής.

Σημειώσεις