Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Αφράτο Κέικ Βανίλιας με γλάσο Λευκής Σοκολάτας

Κλασικό Κέικ Βανίλιας με πλούσιο γλάσο Λευκής Σοκολάτας. Είναι πανεύκολο, αφράτο και νόστιμο και η λευκή σοκολάτα απλά το απογειώνει.
Μερίδες: 1 δόση
Προετοιμασία10 λεπτά
Μαγείρεμα50 λεπτά
Σύνολο1 ώρα
Κατηγορία: Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Κέικ
Μέθοδος: Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

Για το κέικ

Για το γλάσο

  • 400 γρ. λευκή κοιυβερτούρα
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 50 γρ. κουβερτούρα

Οδηγίες

  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν,
  • Προσθέτουμε το αραβοσιτέλαιο, το γάλα εβαπορέ και το χυμό και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε σε δόσεις το αλεύρι και τη βανίλια και ανακατεύομε μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη.
  • Λαδώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα μας και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Φροντίζουμε να το απλώσουμε ομοιόμορφα.
  • Ψήνουμε το κέικ στους 180° C σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 50 λεπτά.
  • Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε μέσα για 5 λεπτά ακόμη. Στη συνέχεια το βγάζουμε και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά ακόμη πριν το ξεφορμάρουμε.

Για το γλάσο

  • Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά.
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε λίγο σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια τη ρίχνουμε πάνω στο κέικ καλύπτοντας ολόγυρα.
  • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρι και την βάζουμε σε ένα σακουλάκι, Κόβουμε τη γωνία και κάνουμε γραμμές πάνω στη λευκή σοκολάτα.

Σημειώσεις

Σημειώσεις