Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Κουραμπιέδες της μαμάς

Η πιο ωραία συνταγή για παραδοσιακούς Κουραμπιέδες, είναι αυτή της μαμάς. Είναι υπέροχοι και λιώνουν στο στόμα!
Μερίδες: 90 κομμάτια
Προετοιμασία40 λεπτά
Μαγείρεμα30 λεπτά
Σύνολο1 ώρα 10 λεπτά
Κατηγορία: Ζαχαροπλαστική, Κεράσματα, Μπισκότα/Κουλούρια, Χριστούγεννα
Μέθοδος: Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 800 γρ. φυτίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 νεροπότηρο ελαιόλαδο
  • ½ φλ. τσ. ζάχαρη
  • 3 βανίλιες
  • 250 γρ. αμύγδαλο χοντροκομμένο ασπρισμένο, καβουρδισμένο
  • ½ φλ.τσ. αλυσίβα
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουτερ
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 2 κιλά αλεύρι Γ.Ο.Χ. κοσκινισμένο
  • 1 κιλό κιλό ζάχαρη άχνη
  • γαρύφαλλα ολόκληρα
  • λαδόκολλα

Οδηγίες

  • Σε μια λεκάνη χτυπάμε με το χέρι με κυκλικές κινήσεις το λάδι,την φυτίνη και την ζάχαρη για 1 ώρα μέχρι να ασπρίσουν. Αν δεν μπορούμε με το χέρι βάζουμε το μίξερ και το χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν.
  • Έπειτα προσθέτουμε το αμύγδαλο, το μπέικιν, το κονιάκ, τις βανίλιες, την αλυσίβα (βάζουμε 2 κ.σ. στάχτη από ξύλα και 1 φλ.τσ. νερό το βράζουμε και το αφήνουμε να κάτσει η στάχτη και το σουρώνουμε) αρχίζουμε να βάζουμε το αλεύρι μέχρι όσο πάρει θα το καταλάβουμε όταν πλάθουμε έναν κουραμπιέ και δεν κολλάει στα χέρια η ζύμη.
  • Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί. Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης λίγο μεγαλύτερο απο ένα καρύδι το κάνουμε στρογγυλό και με το δαχτυλό μας κάνουμε μια λακουβίτσα και βάζουμε 1 γαρύφαλλο. Τα βάζουμε σε απόσταση γιατί θα φουσκώσουν και θα απλώσουν.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C πάνω-κάτω στις αντιστάσεις για 30 λεπτά ή ώσπου να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα οι κουραμπιέδες θα κάνουν ανοίγματα αποπάνω.
  • Μόλις τους βγάλουμε θα τους βάλουμε λίγο άχνη στην λακουβίτσα μόλις παγώσουν λίγο τους βουτάμε στην άχνη και είναι έτοιμοι.
  • Καλή επιτυχία και του χρόνου!!!!

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: YouTube Mageiriki me Xara