Κουραμπιέδες της μαμάς
Η πιο ωραία συνταγή για παραδοσιακούς Κουραμπιέδες, είναι αυτή της μαμάς. Είναι υπέροχοι και λιώνουν στο στόμα!
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
- 800 γρ. φυτίνη σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 νεροπότηρο ελαιόλαδο
- ½ φλ. τσ. ζάχαρη
- 3 βανίλιες
- 250 γρ. αμύγδαλο χοντροκομμένο ασπρισμένο, καβουρδισμένο
- ½ φλ.τσ. αλυσίβα
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουτερ
- 2 κ.σ. κονιάκ
- 2 κιλά αλεύρι Γ.Ο.Χ. κοσκινισμένο
- 1 κιλό κιλό ζάχαρη άχνη
- γαρύφαλλα ολόκληρα
- λαδόκολλα
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Σε μια λεκάνη χτυπάμε με το χέρι με κυκλικές κινήσεις το λάδι,την φυτίνη και την ζάχαρη για 1 ώρα μέχρι να ασπρίσουν. Αν δεν μπορούμε με το χέρι βάζουμε το μίξερ και το χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν.
- Έπειτα προσθέτουμε το αμύγδαλο, το μπέικιν, το κονιάκ, τις βανίλιες, την αλυσίβα (βάζουμε 2 κ.σ. στάχτη από ξύλα και 1 φλ.τσ. νερό το βράζουμε και το αφήνουμε να κάτσει η στάχτη και το σουρώνουμε) αρχίζουμε να βάζουμε το αλεύρι μέχρι όσο πάρει θα το καταλάβουμε όταν πλάθουμε έναν κουραμπιέ και δεν κολλάει στα χέρια η ζύμη.
- Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί. Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης λίγο μεγαλύτερο απο ένα καρύδι το κάνουμε στρογγυλό και με το δαχτυλό μας κάνουμε μια λακουβίτσα και βάζουμε 1 γαρύφαλλο. Τα βάζουμε σε απόσταση γιατί θα φουσκώσουν και θα απλώσουν.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C πάνω-κάτω στις αντιστάσεις για 30 λεπτά ή ώσπου να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα οι κουραμπιέδες θα κάνουν ανοίγματα αποπάνω.
- Μόλις τους βγάλουμε θα τους βάλουμε λίγο άχνη στην λακουβίτσα μόλις παγώσουν λίγο τους βουτάμε στην άχνη και είναι έτοιμοι.
- Καλή επιτυχία και του χρόνου!!!!
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο