Κουραμπιέδες της μαμάς
Η πιο ωραία συνταγή για παραδοσιακούς Κουραμπιέδες, είναι αυτή της μαμάς. Είναι υπέροχοι και λιώνουν στο στόμα!
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
- 800 γρ. φυτίνη σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 νεροπότηρο ελαιόλαδο
- ½ φλ. τσ. ζάχαρη
- 3 βανίλιες
- 250 γρ. αμύγδαλο χοντροκομμένο ασπρισμένο, καβουρδισμένο
- ½ φλ.τσ. αλυσίβα
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουτερ
- 2 κ.σ. κονιάκ
- 2 κιλά αλεύρι Γ.Ο.Χ. κοσκινισμένο
- 1 κιλό κιλό ζάχαρη άχνη
- γαρύφαλλα ολόκληρα
- λαδόκολλα
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Σε μια λεκάνη χτυπάμε με το χέρι με κυκλικές κινήσεις το λάδι,την φυτίνη και την ζάχαρη για 1 ώρα μέχρι να ασπρίσουν. Αν δεν μπορούμε με το χέρι βάζουμε το μίξερ και το χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν.
- Έπειτα προσθέτουμε το αμύγδαλο, το μπέικιν, το κονιάκ, τις βανίλιες, την αλυσίβα (βάζουμε 2 κ.σ. στάχτη από ξύλα και 1 φλ.τσ. νερό το βράζουμε και το αφήνουμε να κάτσει η στάχτη και το σουρώνουμε) αρχίζουμε να βάζουμε το αλεύρι μέχρι όσο πάρει θα το καταλάβουμε όταν πλάθουμε έναν κουραμπιέ και δεν κολλάει στα χέρια η ζύμη.
- Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί. Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης λίγο μεγαλύτερο απο ένα καρύδι το κάνουμε στρογγυλό και με το δαχτυλό μας κάνουμε μια λακουβίτσα και βάζουμε 1 γαρύφαλλο. Τα βάζουμε σε απόσταση γιατί θα φουσκώσουν και θα απλώσουν.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C πάνω-κάτω στις αντιστάσεις για 30 λεπτά ή ώσπου να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα οι κουραμπιέδες θα κάνουν ανοίγματα αποπάνω.
- Μόλις τους βγάλουμε θα τους βάλουμε λίγο άχνη στην λακουβίτσα μόλις παγώσουν λίγο τους βουτάμε στην άχνη και είναι έτοιμοι.
- Καλή επιτυχία και του χρόνου!!!!
Video
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: YouTube Mageiriki me Xara
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο