Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Μπισκότα με Τρούφα

Πανεύκολα Μπισκότα με Τρούφα σοκολάτας! Τα λατρεύουν μικροί και μεγάλοι και εξαφανίζονται πριν προλάβεις να τα βγάλεις από το φούρνο!
Μερίδες: 30 κομμάτια
Προετοιμασία10 λεπτά
Μαγείρεμα16 λεπτά
Χρόνος ξεκούρασης της ζύμης στο ψυγείο30 λεπτά
Σύνολο56 λεπτά
Κατηγορία: Ζαχαροπλαστική, Μπισκότα/Κουλούρια, Οικονομικά
Μέθοδος: Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

Για την επικάλυψη

  • 100 γρ. τρούφα σοκολάτας
  • 20 ml γάλα ή νερό

Οδηγίες

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη, προσθέτουμε το βούτυρο και αρχίζουμε να ζυμώνουμε.
  • Μόλις έχουμε ένα μείγμα σαν τρίμματα, προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια.
  • Συνεχίζουμε το ζύμωμα, προσθέτουμε την τρούφα και σταματάμε μόλις έχουμε μια ομοιογενή ζύμη. Την τυλίγουμε σε πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να ξεκουραστεί.
  • Μόλις ξεκουραστεί, παίρνουμε 16-18 γρ. από τη ζύμη και σχηματίζουμε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού.
  • Βρέχουμε λίγο τα χέρια μας με το γάλα ή το νερό και βουτάμε τα μπαλάκια μέσα στην τρούφα, καλύπτοντάς τα ολόγυρα.
  • Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
  • Ψήνουμε τα μπισκότα στο φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 180° C, στις αντιστάσεις, για περίπου 16 λεπτά.

Σημειώσεις