Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Πένες αλά Ελληνικά

Μια γευστική πρόταση από το Live Kitchen Channel για Πένες αλά Ελληνικά. Ένα εύκολο πιάτο με πλούσια σάλτσα από μελιτζάνα, ντομάτα και φέτα.
Μερίδες: 2 μερίδες
Προετοιμασία5 λεπτά
Μαγείρεμα15 λεπτά
Σύνολο20 λεπτά
Κατηγορία: Για Φοιτητές, Γρήγορα Πιάτα, Ζυμαρικά, Κυρίως Γεύμα, Μαγειρική
Μέθοδος: Κατσαρόλα
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 250 γρ. ζυμαρικά πένες
  • 200 γρ. νερό από τα ζυμαρικά που βράσαμε
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 μελιτζάνα
  • 2 μέτριες ντομάτες
  • 200 γρ. τυρί φέτα
  • ½ κ.γ. πελτέ ντομάτας
  • 5-6 φύλλα βασιλικό
  • ελαιόλαδο
  • 2 πρέζες αλάτι
  • πιπέρι

Οδηγίες

  • Σε αλατισμένο νερό που έχει έρθει σε σημείο βρασμού προσθέτουμε τις πένες. Ανακατεύουμε και βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφει στη συσκευασία.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι μας και το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι μαζί με λίγο ελαιόλαδο.
  • Ψιλοκόβουμε τη μελιτζάνα και την προσθέτουμε στο κρεμμύδι. Ανακατεύουμε καλά.
  • Τρίβουμε τις ντομάτες στο χοντρό τρίφτη και τις προσθέτουμε στο τηγάνι. Ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 2 πρέζες αλάτι και τα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε τις πένες τις οποίες έχουμε σουρώσει και τα 200 γρ. από το νερό στο οποίο τις βράσαμε. Προσθέτουμε την τριμμένη φέτα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια σάλτσα.
  • Τα ζυμαρικά είναι έτοιμα για να τα σερβίρουμε!

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: Live Kitchen Channel