Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Μωσαϊκό Λευκής Σοκολάτας

Το BakeIt μας προτείνει τη δική του εκδοχή για ένα εύκολο και απίθανο Μωσαϊκό Λευκής Σοκολάτας με υπέροχα αρώματα.
Μερίδες: 15 κομμάτια
Προετοιμασία15 λεπτά
Χρόνος ψύξης3 ώρες
Σύνολο3 ώρες 15 λεπτά
Κατηγορία: Γλυκά Ψυγείου, Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική
Μέθοδος: Χωρίς ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 575 γρ. κουβερτούρα λευκή
  • 15 γρ. μέλι
  • 225 γρ. μπισκότα
  • 25 γρ. λικέρ τριαντάφυλλο ή άλλο της επιλογής σας
  • 1 λεμόνι το ξύσμα
  • 150 γρ. κεράσια χωρίς σιρόπι

Για Διακόσμηση

  • 150 γρ. λευκή σοκολάτα τριμμένη
  • κεράσια μαρασκίνο

Οδηγίες

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ζεσταθεί καλά και να αρχίσει να βράζει.
  • Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τη λευκή σοκολάτα, την οποία έχουμε κόψει σε μικρά κομματάκια για να λιώσει πιο εύκολα.
  • Αποσύρουμε τη ζεστή κρέμα γάλακτος από τη φωτιά και τη ρίχνουμε πάνω από τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα, μέχρι να λιώσει και να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Ρίχνουμε στο μείγμα το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί.
  • Στη συνέχεια βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 10 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να σφίγγει.
  • Εν τω μεταξύ σε ένα μπολ, σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και προσθέτουμε το ξύσμα από λεμόνι.
  • Κόβουμε τα κερασάκια μαρασκίνο σε μικρά κομμάτια (κρατάμε 3-4 για τη διακόσμηση) και τα προσθέτουμε στα μπισκότα. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το λικέρ.
  • Τέλος προσθέτουμε τη λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά.
  • Καλύπτουμε τη φόρμα με αντικολλητικό χαρτί και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Απλώνουμε ομοιόμορφα.
  • Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 2-3 ώρες και μόλις κρυώσει καλά, γαρνίρουμε με τριμμένη λευκή σοκολάτα και 3-4 ολόκληρα κερασάκια.

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo YouTube: Bake iT