Μωσαϊκό Λευκής Σοκολάτας
Το BakeIt μας προτείνει τη δική του εκδοχή για ένα εύκολο και απίθανο Μωσαϊκό Λευκής Σοκολάτας με υπέροχα αρώματα.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 575 γρ. κουβερτούρα λευκή
- 15 γρ. μέλι
- 225 γρ. μπισκότα
- 25 γρ. λικέρ τριαντάφυλλο ή άλλο της επιλογής σας
- 1 λεμόνι το ξύσμα
- 150 γρ. κεράσια χωρίς σιρόπι
Για Διακόσμηση
- 150 γρ. λευκή σοκολάτα τριμμένη
- κεράσια μαρασκίνο
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ζεσταθεί καλά και να αρχίσει να βράζει.
- Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τη λευκή σοκολάτα, την οποία έχουμε κόψει σε μικρά κομματάκια για να λιώσει πιο εύκολα.
- Αποσύρουμε τη ζεστή κρέμα γάλακτος από τη φωτιά και τη ρίχνουμε πάνω από τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα, μέχρι να λιώσει και να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Ρίχνουμε στο μείγμα το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί.
- Στη συνέχεια βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 10 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να σφίγγει.
- Εν τω μεταξύ σε ένα μπολ, σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και προσθέτουμε το ξύσμα από λεμόνι.
- Κόβουμε τα κερασάκια μαρασκίνο σε μικρά κομμάτια (κρατάμε 3-4 για τη διακόσμηση) και τα προσθέτουμε στα μπισκότα. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το λικέρ.
- Τέλος προσθέτουμε τη λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά.
- Καλύπτουμε τη φόρμα με αντικολλητικό χαρτί και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Απλώνουμε ομοιόμορφα.
- Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 2-3 ώρες και μόλις κρυώσει καλά, γαρνίρουμε με τριμμένη λευκή σοκολάτα και 3-4 ολόκληρα κερασάκια.
Video
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo YouTube: Bake iT
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο