Εύκολο, καλοκαιρινό Γιαουρτογλυκό, με μόνο 4 υλικά. Είναι ελαφρύ, χωρίς έξτρα ζάχαρη και με λίγες θερμίδες. Δοκίμασέ το!
Μερίδες: 1δόση
Προετοιμασία5 λεπτάλεπτά
Χρόνος ψύξης4 ώρεςώρες
Σύνολο4 ώρεςώρες5 λεπτάλεπτά
Κατηγορία: Γλυκά Ψυγείου, Επιδόρπιο, Έως 5 Υλικά, Ζαχαροπλαστική
Μέθοδος: Κατσαρόλα, Χωρίς ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη
Υλικά
800γρ.κομπόστα κοκτέιλ φρούτων
200γρ.ζελέ ανανά2 φάκελα
500γρ.γιαούρτι στραγγιστό 2%
½πακέτο μπισκότα πτι μπερ
400mlβραστό νερό
Οδηγίες
Σουρώνουμε τα φρούτα κοκτέιλ από το χυμό τους, τον οποίο κρατάμε χωριστά για αργότερα.
Βάζουμε τα 2 φακελάκια ζελέ ανανά σε ένα μπολ και προσθέτουμε 400 ml βραστό νερό. Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί η σκόνη.
Προσθέτουμε το υγρό μείγμα ζελέ στο μπολ με το χυμό των φρούτων και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει και να πάρει θερμοκρασία δωματίου.
Αφού πάρει θερμοκρασία δωματίου, και πριν πήξει, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
Παίρνουμε μια φόρμα κέικ (κατά προτίμηση σιλικόνης). στην οποία απλώνουμε στη βάση λίγα από τα φρούτα, 4-5 σπασμένα μπισκότα, ξανά φρούτα και το μισό μείγμα από το ζελέ. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα φρούτα και τα υπόλοιπα μπισκότα και τέλος το μείγμα που έχει περισσέψει.
Βάζω το γιαουρτογλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες να κρυώσει καλά και να δέσει.
Ξεφορμάρουμε αφού πρώτα βουτύξουμε τη φόρμα σιλικόνης σε ένα λίγο μεγαλύτερο μπολ με ζεστό νερό έτσι ώστε να ξεκολλήσει το γλυκό από τα τοιχώματα της φόρμας πιο εύκολα.
Αναποδογυρίζουμε σε ένα πιάτο και βγάζουμε τη φόρμα.