Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Γιαουρτογλυκό με Κοκτέιλ Φρούτων και Μπισκότα

Εύκολο, καλοκαιρινό Γιαουρτογλυκό, με μόνο 4 υλικά. Είναι ελαφρύ, χωρίς έξτρα ζάχαρη και με λίγες θερμίδες. Δοκίμασέ το!
Μερίδες: 1 δόση
Προετοιμασία5 λεπτά
Χρόνος ψύξης4 ώρες
Σύνολο4 ώρες 5 λεπτά
Κατηγορία: Γλυκά Ψυγείου, Επιδόρπιο, Έως 5 Υλικά, Ζαχαροπλαστική
Μέθοδος: Κατσαρόλα, Χωρίς ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 800 γρ. κομπόστα κοκτέιλ φρούτων
  • 200 γρ. ζελέ ανανά 2 φάκελα
  • 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • ½ πακέτο μπισκότα πτι μπερ
  • 400 ml βραστό νερό

Οδηγίες

  • Σουρώνουμε τα φρούτα κοκτέιλ από το χυμό τους, τον οποίο κρατάμε χωριστά για αργότερα.
  • Βάζουμε τα 2 φακελάκια ζελέ ανανά σε ένα μπολ και προσθέτουμε 400 ml βραστό νερό. Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί η σκόνη.
  • Προσθέτουμε το υγρό μείγμα ζελέ στο μπολ με το χυμό των φρούτων και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει και να πάρει θερμοκρασία δωματίου.
  • Αφού πάρει θερμοκρασία δωματίου, και πριν πήξει, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
  • Παίρνουμε μια φόρμα κέικ (κατά προτίμηση σιλικόνης). στην οποία απλώνουμε στη βάση λίγα από τα φρούτα, 4-5 σπασμένα μπισκότα, ξανά φρούτα και το μισό μείγμα από το ζελέ. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα φρούτα και τα υπόλοιπα μπισκότα και τέλος το μείγμα που έχει περισσέψει.
  • Βάζω το γιαουρτογλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες να κρυώσει καλά και να δέσει.
  • Ξεφορμάρουμε αφού πρώτα βουτύξουμε τη φόρμα σιλικόνης σε ένα λίγο μεγαλύτερο μπολ με ζεστό νερό έτσι ώστε να ξεκολλήσει το γλυκό από τα τοιχώματα της φόρμας πιο εύκολα.
  • Αναποδογυρίζουμε σε ένα πιάτο και βγάζουμε τη φόρμα.
  • Καλή επιτυχία.

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: Sotiria amor