Γιαουρτογλυκό με Κοκτέιλ Φρούτων και Μπισκότα
Εύκολο, καλοκαιρινό Γιαουρτογλυκό, με μόνο 4 υλικά. Είναι ελαφρύ, χωρίς έξτρα ζάχαρη και με λίγες θερμίδες. Δοκίμασέ το!
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
- 800 γρ. κομπόστα κοκτέιλ φρούτων
- 200 γρ. ζελέ ανανά 2 φάκελα
- 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
- ½ πακέτο μπισκότα πτι μπερ
- 400 ml βραστό νερό
Σημειώσεις
Instructions
- Σουρώνουμε τα φρούτα κοκτέιλ από το χυμό τους, τον οποίο κρατάμε χωριστά για αργότερα.
- Βάζουμε τα 2 φακελάκια ζελέ ανανά σε ένα μπολ και προσθέτουμε 400 ml βραστό νερό. Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί η σκόνη.
- Προσθέτουμε το υγρό μείγμα ζελέ στο μπολ με το χυμό των φρούτων και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει και να πάρει θερμοκρασία δωματίου.
- Αφού πάρει θερμοκρασία δωματίου, και πριν πήξει, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
- Παίρνουμε μια φόρμα κέικ (κατά προτίμηση σιλικόνης). στην οποία απλώνουμε στη βάση λίγα από τα φρούτα, 4-5 σπασμένα μπισκότα, ξανά φρούτα και το μισό μείγμα από το ζελέ. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα φρούτα και τα υπόλοιπα μπισκότα και τέλος το μείγμα που έχει περισσέψει.
- Βάζω το γιαουρτογλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες να κρυώσει καλά και να δέσει.
- Ξεφορμάρουμε αφού πρώτα βουτύξουμε τη φόρμα σιλικόνης σε ένα λίγο μεγαλύτερο μπολ με ζεστό νερό έτσι ώστε να ξεκολλήσει το γλυκό από τα τοιχώματα της φόρμας πιο εύκολα.
- Αναποδογυρίζουμε σε ένα πιάτο και βγάζουμε τη φόρμα.
- Καλή επιτυχία.
Video
Notes
Πηγή συνταγής και photo: Sotiria amor
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο