Επιστροφή Αποστολή link με email
eykolo-mpiskotoglyko-sokolatas

Εύκολο Μπισκοτογλυκό Σοκολάτας

Η κυρία Τζένη Τσανακτσίδου μας κερνάει αυτό το φανταστικό Μπισκοτογλυκό Σοκολάτας! Η συνταγή της όπως πάντα εύκολη και πετυχημένη!
Προετοιμασία10 λεπτά
Μαγείρεμα10 λεπτά
Σύνολο20 λεπτά
Κατηγορία: Γλυκά Ψυγείου, Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική
Μέθοδος: Κατσαρόλα, Χωρίς ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 400 γρ. μπισκότα πτι μπερ Παπαδοπούλου

Για την κρέμα

Για το γλάσο

Οδηγίες

  • Σπάμε τα μπισκότα σε ένα μπολ.
  • Φτιάχνουμε την κρέμα βάζοντας την κατσαρόλα στην εστία, προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το κακάο και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
  • Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα και το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.
  • Ρίχνουμε την κρέμα καυτή στα μπισκότα, ανακατεύουμε καλά να μουσκέψουν και στην συνέχεια τα βάζουμε σε ένα τάπερ η σε ένα ταψί (26cm x 20cm) και τα ισιώνουμε. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει.
  • Για το γλάσο βάζουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί και σπάμε μέσα την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρώς.
  • Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα ανά διαστήματα μέχρι να κρυώσει το γλάσο.
  • Τελειώνουμε ρίχνοντας το γλάσο πάνω στα μπισκότα και απλώνοντά το ομοιόμορφα. Στη συνέχεια βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και το αφήνουμε 3-4 ώρες να κρυώσει καλά.

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!  | Tzeni Tsanaktsidou