Εύκολο Μπισκοτογλυκό Σοκολάτας
Η κυρία Τζένη Τσανακτσίδου μας κερνάει αυτό το φανταστικό Μπισκοτογλυκό Σοκολάτας! Η συνταγή της όπως πάντα εύκολη και πετυχημένη!
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
- 400 γρ. μπισκότα πτι μπερ Παπαδοπούλου
Για την κρέμα
- 400 ml γάλα φρέσκο
- 40 γρ. ζάχαρη
- 60 γρ. κορν φλάουρ
- 20 γρ. κακάο
- 100 γρ. κουβερτούρα
- 20 γρ. βούτυρο
Για το γλάσο
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
- 160 γρ. κουβερτούρα
- 20 γρ. βούτυρο
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Σπάμε τα μπισκότα σε ένα μπολ.
- Φτιάχνουμε την κρέμα βάζοντας την κατσαρόλα στην εστία, προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το κακάο και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
- Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα και το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.
- Ρίχνουμε την κρέμα καυτή στα μπισκότα, ανακατεύουμε καλά να μουσκέψουν και στην συνέχεια τα βάζουμε σε ένα τάπερ η σε ένα ταψί (26cm x 20cm) και τα ισιώνουμε. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει.
- Για το γλάσο βάζουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί και σπάμε μέσα την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρώς.
- Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα ανά διαστήματα μέχρι να κρυώσει το γλάσο.
- Τελειώνουμε ρίχνοντας το γλάσο πάνω στα μπισκότα και απλώνοντά το ομοιόμορφα. Στη συνέχεια βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και το αφήνουμε 3-4 ώρες να κρυώσει καλά.
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!! | Tzeni Tsanaktsidou
Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο