Εύκολο Μπισκοτογλυκό Σοκολάτας

 

από BigMama
Η κυρία Τζένη Τσανακτσίδου μας κερνάει αυτό το φανταστικό Μπισκοτογλυκό Σοκολάτας! Η συνταγή της όπως πάντα εύκολη και πετυχημένη!
eykolo-mpiskotoglyko-sokolatas
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 10 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 20 λεπτά
Κατηγορία Γλυκά Ψυγείου, Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική
Κουζίνα : Άλλη
Μέθοδος : Κατσαρόλα, Χωρίς ψήσιμο
Δυσκολία : Εύκολη
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή

Υλικά
 

  • 400 γρ. μπισκότα πτι μπερ Παπαδοπούλου

Για την κρέμα

Για το γλάσο

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Σπάμε τα μπισκότα σε ένα μπολ.
  • Φτιάχνουμε την κρέμα βάζοντας την κατσαρόλα στην εστία, προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το κακάο και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
  • Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα και το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.
  • Ρίχνουμε την κρέμα καυτή στα μπισκότα, ανακατεύουμε καλά να μουσκέψουν και στην συνέχεια τα βάζουμε σε ένα τάπερ η σε ένα ταψί (26cm x 20cm) και τα ισιώνουμε. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει.
  • Για το γλάσο βάζουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί και σπάμε μέσα την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρώς.
  • Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα ανά διαστήματα μέχρι να κρυώσει το γλάσο.
  • Τελειώνουμε ρίχνοντας το γλάσο πάνω στα μπισκότα και απλώνοντά το ομοιόμορφα. Στη συνέχεια βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και το αφήνουμε 3-4 ώρες να κρυώσει καλά.
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!  | Tzeni Tsanaktsidou
5 από 2 ψήφοι

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx