Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings
fasolakia-ladera

Φασολάκια Λαδερά

Κλασικό, υγιεινό μεσογειακό πιάτο! Τα Λαδερά Φασολάκια δεν λείπουν από καμία ελληνική κουζίνα, ειδικά το καλοκαίρι!
Μερίδες: 4 μερίδες
Προετοιμασία5 λεπτά
Μαγείρεμα40 λεπτά
Σύνολο45 λεπτά
Κατηγορία: Vegan, Κυρίως Γεύμα, Λαδερά, Λαχανικά, Μαγειρική, Νηστίσιμα
Μέθοδος: Κατσαρόλα
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 1 κιλό φασολάκια
  • 1 κούπα λάδι
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 πατάτες σε κομμάτια μέτρια
  • 2 κούπες ντομάτα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κούπα κούπα νερό ζεστό
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Οδηγίες

  • Σε μια κατσαρόλα βάζω το λάδι και σοτάρω τα τριμμένα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα κομμάτια πατάτας.
  • Προσθέτω τα φασολάκια, την τριμμένη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και το ζεστό νερό.
  • Βράζω για περίπου 30-40 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, να μείνουν με το λαδάκι τους. Όταν είναι έτοιμα, προσθέτω το μαϊντανό ψιλοκομμένο και σβήνω τη φωτιά.
  • Σερβίρουμε με ψωμί γάστρας και με λίγες ελιές. Καλή όρεξη!

Σημειώσεις

Σημειώσεις