Φασολάκια Λαδερά
Κλασικό, υγιεινό μεσογειακό πιάτο! Τα Λαδερά Φασολάκια δεν λείπουν από καμία ελληνική κουζίνα, ειδικά το καλοκαίρι!
Προετοιμασία5 λεπτά λεπτά
Μαγείρεμα40 λεπτά λεπτά
Σύνολο45 λεπτά λεπτά
Κατηγορία: Vegan, Κυρίως Γεύμα, Λαδερά, Λαχανικά, Μαγειρική, Νηστίσιμα
- 1 κιλό φασολάκια
- 1 κούπα λάδι
- 2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 πατάτες σε κομμάτια μέτρια
- 2 κούπες ντομάτα
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κούπα κούπα νερό ζεστό
- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Σε μια κατσαρόλα βάζω το λάδι και σοτάρω τα τριμμένα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα κομμάτια πατάτας.
Προσθέτω τα φασολάκια, την τριμμένη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και το ζεστό νερό.
Βράζω για περίπου 30-40 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, να μείνουν με το λαδάκι τους. Όταν είναι έτοιμα, προσθέτω το μαϊντανό ψιλοκομμένο και σβήνω τη φωτιά.
Σερβίρουμε με ψωμί γάστρας και με λίγες ελιές. Καλή όρεξη!