Φασολάκια Λαδερά

 

από BigMama
Κλασικό, υγιεινό μεσογειακό πιάτο! Τα Λαδερά Φασολάκια δεν λείπουν από καμία ελληνική κουζίνα, ειδικά το καλοκαίρι!
fasolakia-ladera
Προετοιμασία 5 λεπτά
Μαγείρεμα 40 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 45 λεπτά
Κατηγορία Vegan, Κυρίως Γεύμα, Λαδερά, Λαχανικά, Μαγειρική, Νηστίσιμα
Κουζίνα : Ελληνική
Μέθοδος : Κατσαρόλα
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες ( προσαρμοσε! )4 μερίδες
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή

Υλικά
 

  • 1 κιλό φασολάκια
  • 1 κούπα λάδι
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 πατάτες σε κομμάτια μέτρια
  • 2 κούπες ντομάτα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κούπα κούπα νερό ζεστό
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Σε μια κατσαρόλα βάζω το λάδι και σοτάρω τα τριμμένα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα κομμάτια πατάτας.
  • Προσθέτω τα φασολάκια, την τριμμένη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και το ζεστό νερό.
  • Βράζω για περίπου 30-40 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, να μείνουν με το λαδάκι τους. Όταν είναι έτοιμα, προσθέτω το μαϊντανό ψιλοκομμένο και σβήνω τη φωτιά.
  • Σερβίρουμε με ψωμί γάστρας και με λίγες ελιές. Καλή όρεξη!
Σημειώσεις
Χωρίς βαθμολογία

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx