Επιστροφή Αποστολή link με email
+ servings

Σύκο Γλυκό του κουταλιού

Εκεί γύρω στο καλοκαιράκι τα Σύκα έχουν την τιμητική τους. Δεν έχουμε παρά να ετοιμάσουμε αυτό το απίθανο Σύκο Γλυκό του κουταλιού!
Μερίδες: 1 δόση
Προετοιμασία10 λεπτά
Μαγείρεμα20 λεπτά
Χρόνος αναμονής1 μέρα
Σύνολο1 μέρα 30 λεπτά
Κατηγορία: Γλυκά Κουταλιού, Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Νηστίσιμα, Νηστίσιμα γλυκά
Μέθοδος: Κατσαρόλα
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά

  • 1 κιλό σύκα 70 κομμάτια
  • κιλό ζάχαρη
  • 4 ποτήρια νερό
  • 1 λεμόνι το χυμό
  • 50 γρ. γλυκόζη
  • 1 βανίλια

Οδηγίες

  • Πλένω τα σύκα. Καθαρίζω το κοτσάνι και τα τρυπάω με ένα ξυλάκι σε 4 μεριές.
  • Τα βάζω σε μια λεκάνη με κρύο νερό και με το χυμό από 2 λεμόνια. Τα σκεπάζω βάζοντας πάνω τους ένα βαρύ πυρέξ, για να είναι όλα μέσα στο νερό. Αφήνω για 2 ώρες και μετά τα σουρώνω.
  • Βάζω τη ζάχαρη με το νερό να βράσει για 5 λεπτά, ρίχνω μέσα τα σύκα και τα βράζω για 10 λεπτά (για 2 φορές από 5 λεπτά).
  • Κατεβάζω την κατσαρόλα από τη φωτιά και τα αφήνω όλη νύχτα με ξεσκέπαστο καπάκι.
  • Την επόμενη μέρα τα βάζω να βράσουν μέχρι να δέσουν (περίπου 15 λεπτά-ανάλογα με τα σύκα) και στο τελευταίο πεντάλεπτο ρίχνω την γλυκόζη, το χυμό λεμονιού και την βανίλια.
  • Τέλος, όπως είναι καυτό το γλυκό, γεμίζω ζεστά αποστειρωμένα βάζα, τα αναποδογυρίζω και τα αφήνω να κρυώσουν.

Σημειώσεις

Σημειώσεις

Πηγή συνταγής και photo: ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!  | Tzeni Tsanaktsidou